У липні суд продовжить розгляд справи підозрюваної у наїзді на 8-річного хлопчика

Сьогодні, 29 травня, у Кіровському райсуді Кропивницького відбулося підготовче судове засідання у справі водійки “Лексуса” Ксенії Петренко, яка у квітні 2016 року збила на вул. Пушкіна 8-річного хлопчика Діоніса Новікова. Цю справу суд розгляне по суті у липні.

Сьогодні підозрювана Ксенія Петренко з’явилася на засідання. За попередній рік вона лише одного разу прийшла до суду, передає кореспондент Першої електронної.

Суддя Роман Петров, який головує у засіданні, прийняв у прокурора Ігоря Васильківа обвинувальний акт і долучив до справи усі документи. Зокрема, було долучено документи про відшкодування моральної шкоди потерпілим у сумі 82 тис. 300 грн. Тоді як у цивільному позові до Ксенії Петренко вказано суму моральної шкоди 100 тис. грн.

Матеріальну шкоду обвинувачена відшкодувала частково. Як розповіла Першій електронній мати постраждалого Діоніса Новікова Надія, обвинувачена оплатила 25 тис. грн за одну операцію, а дві операції, які хлопчик переніс вже у 2017 році нею не оплачені.

Долучивши до справи усі документи, суддя Петров ухвалив розпочати розгляд справи. Дату наступного засідання призначили на 14:30 25 липня. Така пауза спричинена тим, що суддя Роман Петров до 20 липня знаходитиметься у відпустці.

Зазначимо, що після судового засідання чоловік обвинуваченої приїхав до входу суду на тому самому “Лексусі”, на якому Ксенія Петренко збила Діоніса Новікова.

Ксенії Петренко інкримінують злочин передбачений ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження”.

Ці дії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.


Нагадаємо, ДТП сталася 18 квітня, близько 18.00 на вулиці Пушкіна, 53. Унаслідок зіткнення з авто хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму, переломи обох стегон, таза, плеча, ребер, забій живота і легень.

За кермом “Лексуса” перебувала Ксенія Петренко. За свідченнями очевидців, вона їхала на шаленій швидкості, і від удару дитину протягнуло і відкинуло аж на 50 метрів від місця зіткнення. Місцеві мешканці, які вибігли на звук удару, розповідають, що працівники ДАІ навіть не огородили місце події, і сиділи в машині про щось домовлялися з водійкою. Згодом прибув ще один чоловік, який теж обговорював щось з ДАІшниками в автівці.

Ксенія Петренко виявилася дружиною колишнього співробітника ДАІ, якого згодом патрульні зловили п’яним за кермом того ж “Лексуса”.

Ксенія Петренко після ДТП 18.04.2016 / Фото Першої електронної
Поширити:

Залишити коментар:

коментар