Кіровоградщина забезпечує себе коштами для виплати пенсій на 39%

Кіровоградська область забезпечує себе коштами для виплати пенсій на 39%, а минулого року забезпечувала лише на 30%. При цьому від початку року чисельність застрахованих (працюючих) осіб в області не змінилася – 196,7 тисяч осіб.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу Кіровоградської ОДА.

Чисельність жителів Кіровоградщини, які отримують пенсійні виплати, з року в рік зменшується – на 1 травня 2017 року їх налічується близько 291 тисячі осіб. А середній розмір пенсії в області з початку року зріс на 57 гривень і складає 1744 гривні.

Про це повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталія Сімонян на щопонеділковій апаратній нараді в облдержадміністрації. Посадовець також зауважила, що в травні у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму проведено перерахунки пенсій, у результаті яких понад 222 тисячам осіб підвищено виплати у середньому на 64 гривні.

За словами Наталії Сімонян, рішення Уряду про підвищення з 1 січня цього року вдвічі розміру мінімальної заробітної плати позитивно вплинуло на стан находжень коштів до бюджету Пенсійного фонду.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в області також проаналізувала дані виплати заробітної плати меншої та на рівні мінімальної за основними галузями. За її словами, станом на березень цього року в сільському господарстві з 20,9 тисяч застрахованих осіб зарплату, що не перевищує 3200 гривень, отримували 4,4 тисячі працюючих або 20,9 %. У промисловості із 21,3 тисячі працюючих зарплату меншу або на рівні мінімальної отримують 4,1 тисяча осіб або 19,5 %, а в бюджетних установах із 89,4 тисяч застрахованих осіб не більше 3200 гривень отримують 20,5 тисяч працюючих або 22,9 %. Наталія Сімонян зауважила, що дані наведені для всієї кількості застрахованих осіб, у тому числі і тих, які працюють за умов неповного робочого дня. За словами посадовця, такий аналіз доводить, що ще значна кількість осіб отримує зарплату менше 3200 грн. – 30 тисяч працюючих, тому є резерв до її збільшення.

За результатами спільної роботи територіальних підрозділів Пенсійного фонду, ДФС, Держпраці та соцзахисту населення з початку року в області легалізовано працю 313 найманих працівників. Органами Пенсійного фонду в області проводиться масштабна роз’яснювальна робота щодо легалізації зайнятості населення. Усі ці заходи у комплексі, за словами Наталії Сімонян, повинні позитивно вплинути на наповнення бюджетів усіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду і, відповідно, на рівень соціальної захищеності громадян.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар