Нові співвласники бережинського ТОВ “Нива-2010” звинувачують екс-директора у шахрайстві

Сьогодні, 26 травня, у Кропивницькому відбулася прес-конференція директора ТОВ «Нива – 2010» Григорія Скаленка та юрисконсульта підприємства Сергія Регелюка. Нові співвласники підприємства у Бережинці заявили про шахрайство попереднього одноосібного власника Миколи Трибиненка, а конфлікт зі стріляниною та пораненими, який стався 23 травня, назвали рейдерським нападом тітушок та ошуканих місцевих на офіс фірми.

Як уже повідомляла Перша електронна, 23 травня, у селі Бережинка, що неподалік Кропивницького, сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян. Як пізніше повідомили у обласній поліції, у людей, які стріляли в місцевих, вилучили мисливські помпові рушниці, а також спецзасіб травматичної дії (травматичний пістолет).
Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко особисто проінформував про ситуацію у Бережинці Міністра юстиції та очільника поліції України.

Григорій Скаленко під час прес-конференції заявив, що попередній одноосібний власник ТОВ «Нива – 2010» Микола Трибиненко сам продав 65% підприємства, потім не допускав співвласників до роботи, а тепер взагалі заявляє про його рейдерське захоплення.

“Я являюсь тимчасовим в.о. директора ТОВ «Нива – 2010». Наскільки мені відомо зі слів мого керівництва, покупка частки цього підприємства готувалася заздалегідь – протягом 2-3 місяців. Моє керівництво відвідувало поля і оглядало техніку ТОВ «Нива – 2010». Микола Павлович (Трибиненко – ред.) просив нічого людям не говорити, щоб не виникало ніяких ексцесів і люди (пайщики, які здають землю в оренду) не почали йти від підприємства. Григорій Васильович (Свічкаренко – ред.), який згідно з наказом від 27 квітня, являється офіційним директором ТОВ «Нива – 2010», намагався перед приїздом у Бережинку поспілкуватися з Трибиненком, але той послав його на три веселі букви, після чого Григорій Васильович потрапив у лікарню і мені довелося їхати сюди. Третього травня ми приїхали з охороною. Я особисто представився перед Миколою Павловичем і показав йому усі документи, після чого він у грубій формі послав мене, сів у машину і поїхав. Як виявилося потім, він поїхав у банк знімати з рахунку фірми 7 млн 600 тис. грн начебто дивідендів. Хоча, він на той момент уже не являвся директором підприємства “, – розповів Григорій Скаленко.

Юрисконсульт підприємства Сергій Регелюк звинуватив Миколу Трибиненка у штучному створенні боргу і подвійному продажу підприємства. Також він пояснив, чому третього травня нові співвласники ТОВ приїхали у Бережинку з охороною.

“Як ви знаєте, адже цю інформацію вже оприлюднив і пан Трибиненко, у нас виявилося декілька набувачів – тих, які отримали частку підприємства. На дату заключення договору (27 квітня) виявилося, що фактично було створено штучний борг і попередній керівник вже не виходив на зв’язок з нами. Через фактичний другий продаж однієї тої самої частки, є імовірність збереження за попереднім керівником фактичного управління підприємством. Зараз цей штучний борг становить більше 26 млн грн і ми фактично стали власниками нуля. Тому, розуміючи, що є вже позиція конфліктна, людина відчуває себе, як пан у селі, а вся місцева поліція займається “попиранням” законних прав підприємства, ми вимушені були найняти охоронну фірму. Її працівники діяли на законних підставах весь цей час, аж поки у вівторок (23 травня – ред.) приїхали люди, і почали силою проникати у офіс і чинити опір охоронцям, які знаходились на підприємстві”, – заявив Сергій Регелюк.

Юрисконсульт та в.о. директора підприємства заявили, що у день, коли біля офісу ТОВ «Нива – 2010» відбулася стрілянина, Трибиненко привів із собою тітушок, які і штурмували офіс фірми. Крім того, нові співвласники стверджують, що колишній директор залякує і підбурює місцевих людей.

Григорій Скаленко та Сергій Регелюк також заявили, що Микола Трибиненко у 2010 році скоїв злочин, перетворивши сільськогосподарський виробничий кооператив “Нива” (який був спільною власністю громади) у ТОВ «Нива – 2010», власником якого він одноосібно став.

Окрім того, представники нових співвласників  ТОВ «Нива – 2010» наголосили, що перед продажем 65% частки підприємства Микола Трибиненко виводив мільйонні суми з банківських рахунків. Зокрема, вони показали наказ тодішнього директора Миколи Трибиненка про видачу 18,5 млн грн дивідендів собі та двом своїм синам.

Григорій Скаленко та Сергій Регелюк запевнили, що мають повне законне право здійснювати господарську діяльність підприємства, але на їхню думку, місцева поліція покриває зловживання Трибиненка.

Нові співвласники заявили, що через суд будуть повертати людям всі паї, які нібито були вкрадені у 2010 році Трибиненком. За їхніми словами, дослідивши документи 2010 року (коли кооператив “Нива” став приватною фірмою), вони були шоковані масштабами нахабства колишнього директора.

Крім того, Григорій Скаленко та Сергій Регелюк наголосили, що готові співпрацювати з місцевим населенням, готові укладати з ними додаткові угоди, збільшивши тим самим відсоток, який вони будуть отримувати за здачу паїв у оренду.

Зазначимо, що перед прес-конференцією нових співвласників  ТОВ «Нива – 2010» на вході у Прес-клуб стояли молодики спортивної статури. Вони намагалися не пустити деяких журналістів і вимагали показати їм посвідчення. Потім деякі з них зайшли і до зали.

Сергій Регелюк, відповідаючи на питання журналістів про цих молодиків заявив, що вони їх не знають і сюди не приводили.

На сьогодні, згідно з відкритими даними Мін’юсту, ТОВ «Нива – 2010» зареєстроване у місті Дніпро, по вул. Барнаульська, 2 А, корпус Г-4, офіс 24. Засновниками підприємства значаться сини Миколи Трибиненка – Трибиненко Ігор Миколайович та Трибиненко Олег Миколайович, які мешкають у Бережинці. Крім них у засновниках значиться також дніпровське ТОВ “Торговий дім “Дніпромет”. Керівником ТОВ «Нива – 2010» являється Свічкаренко Григорій Васильович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар