Підозрюваний у хабарництві суддя Кіровоградського райсуду звільнився з посади

Суддя Кіровоградського районного суду Микола Сарап, якого у січні 2017 року затримали при отриманні хабаря, звільнився з посади служителя Феміди.

Учора, 11 травня, таке рішення у зв’язку з поданням ним заяви про відставку ухвалила Вища рада правосуддя.

Нагадаємо, 16 січня 2017 року, суддю Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Миколу Сарапа затримала на хабарі Служба безпеки України спільно зі слідчими Генеральної прокуратури України.

Як повідомляла СБУ на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці, служитель Феміди через адвоката-посередника Олександра Пантелеєва вимагав три тисячі доларів США за винесення судового рішення з «умовним» терміном покарання за виробництво наркотиків раніше засудженому.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 та ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України.

Суддю та адвоката затримано згідно зі ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди.

Під час проведення  обшуків, у  автомобілі судді вилучено 1000 доларів США, раніше переданих адвокату заявником, а за місцем проживання адвоката, вилучено ще 1000 доларів США.

Раніше Вища рада правосуддя відмовилася усунути Миколу Сарапа від посади – ВРП ухвалила рішення повернути заступнику Генерального прокурора його клопотання про тимчасове відсторонення судді Кіровоградського районного суду Миколи Сарапа від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Підозрюваний у хабарництві суддя Кіровоградського райсуду звільнився з посади

  1. мОНСТР!
    дОВ1ЧНЕ УВ”ЯЗНЕННЯ ДЛЯ СУДД1В, СЛ1ДЧИХ, ПРОКУРОР1В З ПОЛВНОЮ КОНФ1СКАЦ1ЕЮ МАЙНА ТА БЕЗ ПРАВА НА ПМН1СТ1Ю ЗА ОТРИМАННЯ ХАБАРА.
    ” а В 1НШОГО С1РОМАХИ
    н1 ХАТИ, Н1 ПОЛЯ,
    т1ЛЬКИ ТОРБА…” т.г.шЕВЧЕНКО “НЕВОЛЬНИК”

    “кРУГОМ НЕПРАВДА 1 НЕВОЛЯ
    нАРОД ЗАМУЧЕНИЙ МОВЧИТЬ” т.г. шЕВЧЕНКО

Коментарі заборонені.