Підозрюваний у хабарництві суддя Кіровоградського райсуду продовжить вершити правосуддя

Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути заступнику Генерального прокурора його клопотання про тимчасове відсторонення судді Кіровоградського районного суду Миколи Сарапа від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Вищої ради правосуддя.


Суддю Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Миколу Сарапа Служба безпеки України спільно зі слідчими Генеральної прокуратури України затримала на хабарі 16 січня 2017 року.

Як повідомляла СБУ на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці, служитель Феміди через адвоката-посередника Олександра Пантелеєва вимагав три тисячі доларів США за винесення судового рішення з «умовним» терміном покарання за виробництво наркотиків раніше засудженому.


Сьогодні, 25 квітня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Сарапа Миколи Борисовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомив доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П., 18 квітня 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло клопотання заступника Генерального прокурора України про відсторонення судді Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Сарапа М.Б. від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження стосовно нього.

Відповідно до інформації, що міститься у поданні, 17 січня 2017 року Сарапу М.Б. вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Водночас під час обговорення члени ВРП поставили низку запитань представнику Генеральної прокуратури. Зокрема, стосовно того, що клопотання не містить доказів, на якій стадії перебуває кримінальне провадження: чи продовжено строки досудового розслідування, чи передано обвинувальний акт до суду. А також звернули увагу на той факт, що кримінальне провадження стосовно судді Сарапа М.Б. порушено 25 серпня 2016 року, підозру йому вручено 17 січня 2017 року, за весь цей час не було зафіксовано фактів впливу судді на свідків, то чи є реальна потреба на цій стадії відстороняти суддю від здійснення правосуддя.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Худика М.П., представника Генеральної прокуратури – прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України Шененка Р.В., суддю та його представників – адвокатів Бірюкова А.О., Язана О.О., Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Сарапа Миколи Борисовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності повернути заступнику Генерального прокурора.

Під час розгляду питання було встановлено, що клопотання заступника Генерального прокурора України містило прохання надати згоду на відсторонення судді Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Сарапа М.Б. від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження стосовно нього. Таким чином, презюмувалось, що прокуратурою вже направлено до суду обвинувальний акт стосовно судді. Водночас під час розгляду клопотання було встановлено відсутність доказів щодо передачі справи до суду. З’ясовано, що справа перебуває на досудовому розслідуванні, однак матеріали клопотання не містять підтвердження продовження строку розслідування.

Суддя Кіровоградського райсуду був затриманий за підозрою в отриманні хабара

Затриманий за хабар суддя Кіровоградського райсуду вимагав через адвоката-посередника 3 тис. доларів за “умовний” термін (ОНОВЛЕНО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

3 коментаря до Підозрюваний у хабарництві суддя Кіровоградського райсуду продовжить вершити правосуддя

  1. Таких судд!в треба садити дов!чно.
    Все мало хапугам. А як би жив на коп!йки, як живе основна маса людей в Укра!н!.

  2. Племенного бугая на кастрацию, потом на дов1чне ув”язнення.

    Крав! Крав! Крав!
    Крав Богдан крам,
    Та пов1з у Ки1в,
    Та продав злод1ям
    Той крам, що накрав.
    Т.Г. Шевченко

  3. Цей дядя в Бобринц1 працючи з мене вимагав взятку закрутив удову справу в 1ншу сторону що до1ть грош1 з двуох стор1н це його стандартна схема!

Коментарі заборонені.