У міськраді Кропивницького не знають, як дозволили встановити кіоск на парковці супермаркету

У міській раді Кропивницького не можуть пояснити, як дозволили розмістити торгівельні кіоски на земельній ділянці по вул. Попова, яка з 2014 року знаходиться у оренді ТОВ “АТБ-маркет”.

Це стало відомо із коментарів начальника управління архітектури Вадима Мездріна журналісту Першої електронної.

Минулої суботи на парковці біля супермаркету АТБ по вул. Попова почали встановлювати конструкцію торгівельних кіосків. Як виявилося, МАФи хоче встановити ФОП Сергій Щасливий, який виявився учасником АТО.

Як розповів АТОвець, він, разом з побратимами, хоче розпочати власну справу і має всі відповідні документи. Також він повідомив, що у старті власного бізнесу йому допомагають люди з ГО «Кіровоградська міська асоціація по сприянню розвитку торгівлі». Представники ГО, які теж прибули на місце, показали поліцейським і представникам АТБ низку документів: договір оренди, яким ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» передало їм в користування «торгівельне місце» площею 30 м², а також паспорт прив’язки тимчасової споруди отриманий цим же ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн». Натомість представники АТБ теж мають на руках договір оренди на цю земельну ділянку і не збираються терпіти таке сусідство.

Як могла статися така правова колізія, Перша електронна поцікавилась у начальника управління архітектури та містобудування Вадима Мездріна.

Головний архітектор міста визнав, що земельна ділянка, на якій намагаються встановити павільйони, дійсно знаходиться в оренді у АТБ і вони за неї сплачують встановлену суму.

Якщо конкретніше, то у 2014 році міська рада віддала цю земельну ділянку у оренду ТОВ “Ріал-Істейт” строком на 10 років. Площа цієї ділянки становить 0,45 га і сягає тротуарного бордюру. Саме на цій ділянці нині намагаються встановити МАФи. ТОВ «Ріал-Істейт у тому ж 2014 році здало в оренду приміщення на цій ділянці ТОВ “АТБ-маркет”.

Натомість фірма «Кіровоград-Буд-Дизайн» не має ніяких прав власності, чи то договорів оренди на земельну ділянку. Але це не завадило її представникам віддати «торгівельне місце» площею 30 м² в оренду ГО «Кіровоградська міська асоціація по сприянню розвитку торгівлі».

Вадим Мездрін розповів, що у 2010 році рішенням міської ради № 3369 ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» попередньо погодили розташування комплексу МАФів по вул. Попова біля АТБ. Потім це погодження включили у комплексну схему розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, яку в 2014-15 рр. розробляв ПрАТ «Інститут «Кіровоградагропроект». Але, щоб мати можливість розмістити на цій ділянці торгівельні кіоски, представники ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» мали укласти договір суборенди з ТОВ “АТБ-маркет”.

клікніть на документ, щоб відкрити його у повному розмірі

«Коли «Інститут «Кіровоградагропроект» розробляв цю комплексну схему, там не звертали увагу, де земля віддана у власність, де в оренду. Вони просто формували свої пропозиції і все», – говорить Вадим Мездрін.

Головний архітектор констатував той факт, що на тому місці, де зараз збираються встановити МАФи, їх не повинно бути. Адже, навіть за комплексною схемою розміщення тимчасових споруд, МАФи біля АТБ на Попова мають знаходитись в іншому місці.

Як ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» змогло отримати паспорт прив’язки на розміщення тимчасових споруд на вже орендованій землі Вадим Мездрін сказати не може, хоча на цьому документі стоїть і його підпис.

«Я ж вам говорю, попередньо їм погодили, а потім, коли вони (ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн», – авт.) звернулись за паспортом прив’язки, отримали відповідь, де ми вимагали надати документи, які посвідчують право користування земельною ділянкою, але вони не надали цього документу», – стверджує начальник управління архітектури.

паспорт прив’язки тимчасової споруди, який демонстрували власники МАФів / клікніть на документ, щоб відкрити його у повному розмірі

На чергову спробу журналіста дізнатися, як ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» змогло отримати паспорт прив’язки, Вадим Мездрін відповів:

«Не дали їм паспорт прив’язки. Це питання зараз стоїть на повістці дня, ми розбираємось що це за паспорт, де вони його взяли. Поки ми не з’ясували, більше не буду нічого коментувати».

Нагадаємо, що засновниками ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн», яке надало в оренду «торгівельне місце», є Андрій Кролевець та Юрій Шаров. Андрій Кролевець є діючим депутатом міської ради Кропивницького від Блоку Петра Порошенка. А Юрій Шаров – брат екс-нардепа Ігоря Шарова, був фігурантом справи про фальсифікацію результатів виборів у 100-му окрузі у 2004 році. Юрій Шаров має чин підполковника міліції, він пенсіонер МВС. Після Помаранчевої революції прокуратура завела справу щодо його роботи в міліції, але пізніше вона була закрита.

ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» належать також кропивницькі ринки «Черьомушки», «Жемчуг» та «Полтавський», загальною площею 7,44 тис кв м.

За відкритими даними Мін’юсту, засновниками ГО «Кіровоградська міська асоціація по сприянню розвитку торгівлі», яка орендувала у ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» це «торгівельне місце» є мешканці Кропивницького: Овчиннікова Наталія Тимофіївна, Осадчий Юрій Григорович та Хрикін Володимир Іванович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар