Найближчим часом у Кропивницькому оголосять тендер на закупівлю 20 великих автобусів

© space-team.com

Кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” завершує оформлення ліцензії на транспортні пасажирські перевезення і протягом тижня-двох оголосить тендерну заявку на закупівлю 20 великомістких автобусів.

Про це Першій електронній розповів начальник управління транспорту Олександо Вергун.

“На цьому або на слідуючому тижні КП “Електротранс” планує оголосити тендер на закупівлю 20 автобусів класу 1 та 2 з пасажиромісткістю не менше 70 місць. Зараз ми відпрацьовуємо технічні умови”, – запевнив він.

Для кращого розуміння Олександр Вергун пояснив, що це такі автобуси, як зелені МАЗи, які раніше курсували у Кропивницькому.

На придбання цих автобусів, за Програмою розвитку міського пасажирського транспорту, передбачено 65 млн грн. Процедуру, звичайно, будуть проводити через систему електронних закупівель “ProZorro”.

Після закупівлі 20 одиниць великогабаритного транспорту у Кропивницькому буде оголошено конкурс на право перевезення пасажирів автобусами такого класу у віддалені райони міста.

Зокрема, за Програмою розвитку міського пасажирського транспорту, автобуси будуть запроваджені на наступні маршрути:

  • № 104-а «Критий ринок – площа Богдана Хмельницького» (через Телецентр) – 2 одиниці;
  • № 111-б «Стара Балашівка – Райцентр – Стара Балашівка» – 3 одиниці;
  • № 116 «Арнаутово – вул. Єгорова» – 2 одиниці;
  • № 118 «Велика Балка – Центральний ринок» – 2 одиниці;
  • № 103 «вул. Урицького – вул. Кільцева» – 2 одиниці;
  • № 274 «сел. Нове – площа Богдана Хмельницького» – 5 одиниць.

Інші 4 транспортні засоби будуть знаходитися у резерві, відповідно до вимог чинного автотранспортного законодавства, у разі виходу з ладу автобусів, що обслуговуватимуть вищевказані маршрути.

Однією із головних вимог при оголошенні технічних вимог до автобусів, що планується придбати, буде їх пристосованість для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями (відкидні пандуси).

Олександр Вергун також розповів, що управління транспорту вже зверталось до перевізників з пропозицією участі у конкурсі на право перевезення пасажирів великогабаритними автобусами у віддалені райони міста, але ніхто з підприємців не обладнав свій автопарк такими транспортними засобами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар