У Кропивницькому віддалені райони міста сполучатимуть автобусними маршрутами

фото busphoto

У Кропивницькому міська влада планує залучити перевізників із великомісткими автобусами до перевезення пасажирів у віддалені райони міста.

Про це Першій електронній розповів начальник управління транспорту Олександр Вергун.

За словами Олександра Вергуна, для цього у міській раді проведуть конкурс на право перевезення пасажирів у звичайному режимі руху (перевезення пасажирів автобусами на маршруті загального користування з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху) на низці маршрутів.

Вергун“Ми хочемо оголосити новий конкурс і залучити перевізників на колишні маршрути автобусного парку. Це будуть автобуси пасажиромісткістю до 30 місць. Плануємо запустити такі автобуси до віддалених мікрорайонів, де дійсно є проблема з транспортним сполученням. Ми вже склали список маршрутів, які вкрай необхідно відновлювати транспортом великої місткості”, – розповів Олександр Вергун.

Сполучити автобусами планують мікрорайони Балка, Телецентр, Балашівка, Завадівка, Новоолексіївка, Масляниківка, Кущівка та Катранівка. Перевізників з великомісткими автобусами залучатимуть на маршрути № 116, 118, 104, 111б, тощо.

Перевізників, які відгукнуться на цю пропозицію, міська влада заохочуватиме компенсаціями за перевезення пасажирів пільгової категорії. За словами начальника транспортного управління, на ці потреби у міському бюджеті на 2017 рік передбачено 5 млн грн. Але, отримавши право перевозити кропивничан автобусами, перевізник буде зобов’язаний обладнати транспортні засоби GPS-навігаторами і підключитися до міської диспетчерської служби. Крім того, автобуси мають сумлінно курсувати виключно за графіком руху.

“До найпроблемніших районів ми запустимо такі автобуси, вони будуть отримувати компенсацію, але однією з вимог буде встановлення пристроїв GPS-навігації і чітке дотримання графіку руху”, – наголосив Олександр Вергун.

Варто відзначити, що на даний момент у Кропивницькому компенсацію за перевезення пільгових категорій пасажирів отримує тільки КП “Електротранс”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар