Віце-чемпіон світу з бойового багатоборства провів майстер-клас у рідній школі на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У 2010 році, на той час зовсім юний Вова Чобу, переступив поріг Червоновершської загальноосвітньої школи як випускник. Тоді для нього пролунав останній дзвінок на урок. Тепер він знову його почув – уже не як школяр, а запрошений гість, яким пишається його школа.

Зараз, через сім років після закінчення школи, Володимир Чобу уже має чорний пояс з панкратіону, перший дан. Він – кандидат у майстри спорту з панкратіону і рукопашного бою, неодноразовий чемпіон області, чемпіон (перше загальне місце) та віце-чемпіон України. А місяць тому ще й став віце-чемпіоном світу з бойового багатоборства. Медаль переможця Володимир показав у рідній школі.

Перші кроки як спортсмен Володимир зробив саме у Червоновершській загальноосвітній школі. Ще учнем Вова ходив у гурток самбо, який тоді очолював Анатолій Сімокоп. Учитель-ветеран також прийшов на зустріч зі своїм учнем, який ще 10 років тому під його керівництвом учився азам бою.

На зустріч із видатним випускником зібралися учні з 8 до 11 класу. Володимир та його тренер Олександр Гусак розповідали про те, як досягати таких перемог:

«Ніколи не потрібно зупинятися. Коли настає тяжкий момент в житті, його потрібно просто пройти. Долати себе і, незважаючи на труднощі, йти вперед і вперед», – каже Володимир Чобу.

Віце-чемпіон світу ділився зі школярами враженнями від поєдинків, зокрема, міжнародного рівня, розповідав про своє життя та ділився секретами успіху:

«Найважливіше – вести здоровий спосіб життя. Алкоголь і куріння не приведе вас до перемог. І, звісно, потрібно ставити перед собою цілі і намагатися їх досягнути, – каже Володимир, – Вдається тримати себе в формі тільки завдяки характеру, чітко поставленої мети. Я хочу отримати звання міжнародного майстра спорту, хочу спробувати себе на вищому рівні. І це мене мотивує багато займатися, битися з кращими. Бути для когось прикладом».

Після розповідей, Володимир та його тренер перейшли від слів до справ. У спортивній залі спортсмени показали школярам базові вправи та прийоми з рукопашного бою. Учні навіть змогли самі спробувати деякі вправи.

«Ми дуже раді, що випускники нас не забувають. Навіть підкоривши вершини, повертаються у рідну школу, щоб поділитися своїм успіхом та показати приклад тим, хто сидить за цими партами, – каже директор школи Світлана Михайлівна Демідова, – А ще Вова казав, що може приїздити до нас частіше – проводити майстер-класи на уроках. А ми завжди раді таким гостям, бо кожен учень нам як рідна дитина. Навіть коли виросте».

Зараз у школі готуються оновити дошку пошани, яка у Червоновершці називається «Золотий Олімп». Володимир – серед тих, випускників, якими пишається школа. Тут ще навчаються його молодші брати – другокласник Денис та восьмикласник Влад. Хлопці поки що не захоплюються бойовими видами спорту, проте точно знають, що їхній старший брат – це приклад для наслідування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар