Чому у Кропивницькому подорожчав хліб

Ілюстрація Senfil.net

У Кропивницькому наприкінці 2016 року відбулося здорожчання хлібної продукції. Про причини підвищення цін на один із найважливіших продуктів харчування, який входить у раціон кожної родини, сьогодні, 7 березня, під час прес-конференції у міськраді розповіла директор ТОВ “Кіровоградхліб 2014” Владлена Умнова та начальник управління економіки КМР Андрій Паливода.

За словами Андрія Паливоди, міська влада не має впливу на формування цін у роздрібній мережі торгівлі, але постійно проводить моніторинг та інформує населення про зміни вартості. Нещодавно у міській раді відбулася нарада з основними виробниками хлібної продукції міста. Влада і підприємці обговорили варіанти реалізації соціальних сортів населення, щоб люди зазнали мінімальних фінансових навантажень від неминучого підвищення цін на хліб.

P70307-094556

Директор найкрупнішого постачальника хліба у місті ТОВ “Кіровоградхліб 2014” Владлена Умнова зазначила, що перед підприємством постав складний вибір – або підвищувати ціни на хліб, або скорочувати кількість працівників.

“Економічна ситуація на всіх підприємствах зараз складна. Ми не підвищували ціни з листопада 2015 року, але зараз стримувати їх уже не можемо. Наразі, щоб працювати з прибутком, мені потрібно скоротити 50 працівників”, – наголосила Владлена Умнова.

Проте, незважаючи на підвищення мінімальної зарплатні і додаткові податкові тиски, підприємство втрималося від скорочення. На сьогодні там працює 350 людей, за яких фірма перераховує податки у місцевий бюджет.

Директор ТОВ “Кіровоградхліб 2014” розповіла про основні причини та чинники вимушеного подорожчання хліба у Кропивницькому.

“Крім підвищення “мінімалки”, основним чинником підвищення ціни на хліб стало здорожчання основної сировини – борошна. З кінця 2016 року його вартість підвищилася на 20 %. Також на здорожчання хліба значною мірою впливає підвищення цін на енергоносії, зокрема, на газ. Із вересня 2016 року ціна на нього підвищувалася щомісячно”, – каже Владлена Умнова.

Проте, за словами директора, підприємству наразі вдається стримувати ціни і забезпечувати нормальне функціонування заводу.

P70307-113242

У Кропивницькому від завтра припинять продаж одного з найпопулярніших сортів хлібу – “Златопільський”. Замість нього пропонують новий  – “Козацький”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар