На Кіровоградщині з початку року народилося більше тисячі малюків

У січні та лютому минулого року в Кіровоградській області з’явилося на світ 945 дітлахів, а за аналогічний період поточного року – 1114 малюків. У 2017 році найбільша кількість актових записів цивільного стану про народження була зареєстрована у Кропивницькому міському відділі ДРАЦС (231 випадок).

Про це інформує заступник начальника Управління державної реєстрації ГТУЮ у Кіровоградській області Раїса Дайдакулова.

У січні та лютому минулого року у Кіровоградській області з’явилося на світ 945 дітлахів, а за аналогічний період поточного року – 1114 малюків. У 2017 році найбільша кількість актових записів цивільного стану про народження була зареєстрована у Кропивницькому міському відділі ДРАЦС (231 випадок), Олександрійському міському відділі ДРАЦС (113 випадків), Фортечному районному у місті Кропивницький відділі ДРАЦС (109 випадків) і Подільському районному у місті Кропивницький відділі ДРАЦС (95 випадків).

Окрім цього, варто відзначити про те, що у перші два місяці минулого року безпосередньо на базі пологових будинків молодим батькам було видано 122 свідоцтва про народження дитини, а в поточному році – 693 свідоцтва. Позитивна динаміка свідчить про популярність пілотного проекту, ініційованого Міністерством юстиції України, щодо видачі документів у медичних установах серед жителів Кіровоградщини. Більш того, відтепер молоді батьки безпосередньо на базі пологового можуть отримати не лише свідоцтво про народження малюка, а ще й довідку про місце реєстрації дитини. Відтак у 2017 році було видано 110 та передано 18 довідок про місце реєстрації малюків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар