На Кіровоградщині прокуратура повернула земельну ділянку навчальному закладу

Прокуратурою Кіровоградської області встановлені порушення при розпорядженні земельною ділянкою ДНЗ Професійно-технічне училище №40 м. Новоукраїнка площею майже 200 га.

Зокрема, Помічнянською сільською радою в порушення земельного законодавства винесено питання на розгляд сесії щодо виготовлення та в подальшому затвердження документації із землеустрою за сільською радою земельної ділянки розміром майже 200 га навчального закладу, не заважаючи на те, що ще з 1990 року наявний державний акт щодо права постійного користування даною земельною ділянкою для навчальних цілей ДНЗ «Професійно-технічне училище №40 м. Новоукраїнка.

Крім того, встановлено, що у 2008 році розпорядженням заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації віднесено вказану земельну ділянку до земель комунальної власності.
Вказані розпорядчі документи і рішення органів місцевого самоврядування та виконавчої влади прокуратурою оскаржені у судовому порядку.

Як наслідок, судами задоволено позови прокуратури, спірні рішення та розпорядження скасовано. Наразі земельна ділянка повернута професійно-технічному училищу і ніхто не має права на ній господарювати, крім навчального закладу.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар