Гній став каменем спотикання у стосунках мешканців Масляниківки з підприємством “Екостайл”

фото oca.news

Сьогодні, 20 лютого, мешканці пров. Першотравневого, що на мікрорайоні Масляниківка під час наради з питань ЖКГ поскаржилися на підприємство “Екостайл”, яке, за їхніми словами, не вивозить сміття від їхніх будинків.

Каменем спотикання між мешканцями мікрорайону і “Екостайлом” став гній, який місцеві виносять у мішках, аби сміттєва машина їх забрала. Комерційний директор ТОВ “Екостайл” Олена Домбровська заявила, що згідно договору, їхнє підприємство не має права вивозити відходи від життєдіяльності тварин, а місцеві мешканці доводять протилежне.

“Починаючи з нового року у нас два тижні не вивозилося сміття. Біля мого дому накопичилася купа відходів у пакетах, які постійно розривають собаки і розтягують сміття по території Першотравневого провулку”, – обурився місцевий мешканець Сергій Дергачов.

P70220-110230

Він неодноразово звертався до “Екостайлу” з цією проблемою, але там ігнорували його скарги. Чоловік розповідає, що починаючи з січня він намагається змусити фірму, яка має вивозити сміття, виконати свою роботу.

Сергій Дергачов двічі викликав поліцію, коли працівники “Екостайлу” збирали сміття на пров. Першотравневому, але у першому випадку бригада на сміттєвозі втекла до того, як прибув екіпаж правоохоронців. Через тиждень інший водій уже не став тікати, спокійно все вислухав, підписав протокол і сміття забрали. За словами місцевого мешканця, в один із таких випадків люди лягали під колеса сміттєвоза і вимагали забрати сміття з вулиці, а водій ледь не наніс їм ушкодження, намагаючись поїхати звідти.

Чоловік підтверджує той факт, що хтось із його сусідів виносить на місце складання відходів мішки з гноєм (відходи життєдіяльності кролів), але не знає хто саме це робить. На думку Сергія Дергачова, “Екостайл” повинно забирати і це сміття, адже у мешканців з підприємством заключено публічний договір на вивіз твердих побутових відходів.

Ситуацію прояснила еколог, яка зазначила, що подібні відходи відносяться до побічних продуктів тваринного походження. За її словами, відходи такого типу повинні бути перероблені на органічні добрива, компостовані чи перетворені на біомасу. Еколог зазначила, що підприємство, яке займається переробкою таких відходів у Кропивницькому є.

Начальник Головного управління ЖКГ міськради Віктор Кухаренко наполіг на тому, щоб цю проблему вирішили у індивідуальному порядку і не під час наради, але зазначив, що відходи життєдіяльності тварин дійсно є відходами іншого типу, які потрібно утилізувати за іншою схемою.

Такої ж думки був і заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін. Він дав розпорядження представникам “Екостайлу” зустрітися з місцевими мешканцями і пояснити їм, що відходи тваринництва потрібно утилізувати на території домоволодіння, або ж за окрему плату здавати його відповідній установі, яка займається їхньою переробкою.

P70220-111845

Поширити:

Залишити коментар:

коментар