Заступника Кропивницького міського голови Наталю Дзюбу оштрафували за ненадання публічної інформації

У відповідь на скаргу голови Громадської організації «Асоціація Політичних Наук» Дмитра Сінченка щодо ненадання відповіді на запит про доступ до публічної інформації, офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини склав протокол про адміністративне правопорушення та викликав Наталю Дзюбу особисто прибути до Секретаріату омбудсмена.

Чиновниця відмовила громадським активістам у доступі до інформації щодо використання коштів міського бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів, приславши замість відповіді на запит… рахунок за сканування документів, без перших 10-ти сторінок відповіді на запит, які у будь-якому разі мають надаватись безкоштовно.

«Загалом мені не зрозуміло, які витрати можуть бути при скануванні документів. Електроенергія? Вартість затраченої електроенергії була б навіть меншою, ніж поштові витрати, якби ми просили надати нам відповідь у паперовому, а не електронному вигляді. Проте наша міськрада вважає інакше. Раніше, ще до призначення Дзюби, АПН вже робила подібний запит і отримала інформацію вчасно і у повному обсязі. Переконаний, подібні дії чиновників спрямовані на перешкоджання громаді ознайомлюватись із інформацією про використання бюджетних коштів, а це явна ознака корупційних дій.

Додам також, що згодом ми все одно отримали необхідну інформацію, розділивши запит на 300 окремих. Це, безумовно, значно збільшило навантаження на чиновників і збільшило їхні витрати, проте не дало їм можливості нас ігнорувати. Але у будь-якому разі, правопорушення повинні бути покараними і відповідними органами, за що ми дуже вдячні Уповноваженому ВРУ з прав людини», – прокоментував подію голова АПН Дмитро Сінченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар