Кафе без україномовного меню отримуватимуть від кропивницьких активістів особливу премію

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Портал мовної політики

У Кропивницькому планують зібрати ініціативну групу, яка перевірятиме заклади громадського харчування, зокрема, на наявність україномовного меню. Місця, які не пройдуть перевірку, отримуватимуть особливу премію від активістів.

Такі ініціативу запропонував кропивницький громадський діяч Олександр Ратушняк.

“Менше ніж за місяць буде відзначатися Міжнародний день рідної мови! Я пропоную промоніторити кафе і ресторани м.Кропивницького на наявність у них україномовних меню; на те, якою мовою робить перше звертання офіціант чи бармен до клієнтів, чи переходить на українську, якщо клієнт україномовний. У разі відсутності в закладі меню українською мовою вручати антипремію “Гнилий кабак”, яку колись придумала Oksana Levkova і рух Не будь байдужим. Або придумати свою ексклюзивну. Вручення можна провести 21 лютого у Міжнародний день рідної мови”, – написав на своїй сторінці у ФБ Олександр Ратушняк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар