Екс-директорку НВО №18 поновили на посаді: управління освіти та батьки подаватимуть апеляцію

Сьогодні, 23 січня, у Ленінському районному суді міста Кропивницького відбулось останнє засідання у справі за позовом колишнього директора НВО №18 Валентини Приліпко до управління освіти Кіровоградської міської ради. Екс-директорка вимагала поновлення її на посаді та виплати моральної компенсації.

Суддя Лілія Іванова винесла рішення про поновлення Приліпко на посаді директора школи та в якості оплати за вимушений прогул виплатити їй 45 тисяч 480 грн грн, а також моральну компенсацію у розмірі 5 тисяч грн, замість 90 тисяч, які вимагала позивачка.

Громадська активістка Евгенія  Захарченко повідомила Першій електронній, що батьки спільно з управлінням освіти, яке виступало третьою стороною у справі, будуть оскаржувати дане рішення у Апеляційному суді.

“Я просто в шоці. Абсолютно не розумію, як людину, яка б’є дітей, називає їх непристойними словами і не дає права отримувати знання у школі майбутнім першокласникам можна поновити у посаді? Ми підозрюємо, що суддя була фінансово вмотивована винести таке рішення. Коли вийде мотивувальне частина, батьки разом з управлінням освіти підготують апеляційну заяву на рішення судді Іванової”.

За словами активістки, Лілія Іванова зачитала лише вступну та резулятивну частину. Мотивувальна частина, без якої неможливо подати апеляцію, буде оголошена в п’ятницю і після цього вже міська рада складе скаргу та подасть її в Апеляційний суд.

Нагадаємо, що батьки неодноразово мітингували перед приміщенням Ленінського суду проти поновлення на посаді екс-директора школи Валентини Приліпко. Вони звинувачували директорку у побитті учнів та підбирала учнів для навчання в школі виключно за власними симпатіями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар