Міськраду Кропивницького викличуть як третю сторону у справі за позовом екс-директора НВО №18

Сьогодні, 12 січня, у Ленінському районному суді міста Кропивницького пройшло четверте засідання у справі за позовом колишнього директора НВО №18 Валентини Приліпко до управління освіти Кіровоградської міської ради стосовно відновлення її на посаді директора школи та виплати моральної компенсації у розмірі 90 тисяч гривень.

Головувала у судовому засіданні Лілія Іванова, яка заслухала 4 свідків та ухвалила клопотання щодо залучення третьої сторони до розгляду цивільної справи. Третьою стороною без заявлення самостійних вимог визначено представника міськради Артема Шершнюка, оскільки, в разі прийняття позитивного рішення на сторону позивача, будуть порушені інтереси міської ради, адже вона займається формуванням бюджету навчального закладу і буде вимушена виплатити Валентині Приліпко кошти за моральну шкоду.

Колишня директорка та її представник були проти такого клопотання, оскільки за їхніми словами, наказ про звільнення був отриманий від управління освіти, яке і повинно бути відповідачем.

Одним із свідків виступив Олександр Латарцев – дідусь хлопчика, якого директор школи не записала у підготовчу групу.

Він продемонстрував у суді відповіді на його запити до держструктур щодо справи екс-директора НВО №18. У одній з них прописано, які порушення зафіксовано у ході розслідування його заяви про відмову у навчанні.

“При перевірці фактів, викладених вами у зверненні встановлено, що адміністрацією закладу порушені права дитини і батька на вільний вибір навчального закладу (…). Керівником закладу перевищено її повноваження”, – Олександр Латарцев читає лист-відповідь від керуючого справами міськвиконкому Кропивницького.

Зрештою, суддя Лілія Іванова винесла рішення про залучення міської ради Кропивницького третьою стороною у розгляді справи. Головуюча винесла рішення про перенесення засідання, для того щоб представники міськради могли ознайомитися з матеріалами справи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар