Кропивничан запрошують на поетичні читання «Мандри в пошуках України»

З  23 по 29 січня  Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на книжкові виставки та масові заходи.

Книжкові виставки та виставки творчих робіт:

з 23 січня  у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку– «Чарівні мелодії Франца Шуберта», присвячену 220-ій річниці від дня народження австрійського композитора. Франц Петер Шуберт – один із основоположників  романтизму в музиці. Він прожив коротке життя, лише 31 рік, проте є автором понад тисячі музичних творів, серед яких понад 600 пісень, дев’ять симфоній, велика кількість творів камерної та сольної фортепіанної музики. На виставці представлені книги в яких розповідається про життя та творчість композитора, багато нотних видань.

з 25 січня  у відділі абонементу починає діяти книжкова виставка «Читаймо німецькою», присвячена Року німецької мови в Україні. Одним із важливих умов вивчення іноземної мови є читання книг. Це не лише збільшує словниковий запас, а й покращує граматику та правопис, не кажучи уже про суттєвий вплив на якість читання і розмовних навичок. Тож завітайте до відділу та ознайомтесь з представленою літературою німецькою мовою.

Масові заходи:

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. З нагоди свята в бібліотеці відбудеться цикл заходів, з яких учасники дізнаються про боротьбу  українського народу за соборність своїх земель, одну з важливіших сторінок нашої історії. До уваги відвідувачів:

24 січня о 14.00 працівники відділу популяризації книги проведуть урок історії «Де не має свободи, там не має Вітчизни»;

25 січня о 12.30 та 26 січня о 13.30 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Соборність України» та майстер-клас з патріотичного арт-розпису.

З 26 січня розпочинається обласний Тиждень поетичного читання «Мандри в пошуках України», присвячений 120-річчю від дня народження видатного письменника-земляка Євгена Маланюка. Акція проходить з метою вшанування пам’яті та популяризації творчості поета серед юного покоління Кіровоградщини. В рамках тижня в бібліотеці будуть відбуватися різнопланові заходи – голосні читання, зустрічі, поетичні вечори тощо. Докладніше про програму тижня можна буде дізнатися на сайті бібліотеки.

27 січня о 13.20 працівники відділу популяризації книги проведуть історичний екскурс до Дня Героїв Крут «Герої  не вмирають». Захід проводиться з метою ознайомлення молоді з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя.

У відділі Інформаційних технологій та електронних ресурсів тривають безкоштовні курси комп’ютерної грамотності за підтримки Міжнародного фонду ІДЕА, в рамках програми Microsoft Unlimited Potential. Заняття відбуваються кожного вівторка, четверга та неділі о 10.00. Запрошуємо усіх бажаючих.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Графік роботи з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар