РНБО: На всіх трьох напрямках ворог застосовував міномети та бронетехніку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: ukr-online.com

Минулої доби вчергове зросла бойова активність противника. Кількість обстрілів зросла і досягла відмітки 62. На всіх трьох напрямках ворог широко застосовував міномети та бронетехніку, а на Луганському та Донецькому обстріляв сили АТО з артилерії. Наші військові надійно тримають оборону і відповідають на найбільш зухвалі провокації противника виключно з озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Пише ІАЦ РНБО.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 16 випадків порушення режиму тиші ворогом, половина яких – з важкого озброєння. При цьому обстріли відбулися по всій лінії фронту, за виключенням Бахмутської траси. Найбільш зухвалими були обстріли у Троїцькому, де бандформування провели низку мінометних обстрілів і випустили один артилерійський снаряд. Також протягом чотирьох годин ворог обстрілював наші позиції у Станиці Луганській з озброєння БМП, стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

Донецький напрямок

Бойові дії так само велися по всьому фронту. Найпотужніші ворожі обстріли знову відбулися в Авдіївці. Перший – тривалістю дві години стався ще до обіду – тоді ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. Вдруге бандформування порушили режим тиші у промзоні вже після обіду і протягом семи годин  відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів, а також одноразово застосували артилерію.

Вздовж усього периметру Горлівки російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 13 разів. При цьому, окрім легкого озброєння, окупанти застосовували міномети.

У районі Донецького аеропорту зранку противник використав стрілецьку зброю. В Опитному наших військових обстрілював ворожий снайпер.

На Світлодарській дузі, інтенсивність бойових дій зменшилася до одного випадку порушення режиму тиші поблизу Луганського зі стрілецької зброї. Це відбулося вже після заходу сонця.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут також не спостерігалося особливих змін. Спокійним залишається й надалі район Докучаєвська, а також ділянка фронту від Богданівки до Чермалика.

Найбільша активність противника на Маріупольському напрямку вчора була зафіксована у районі Мар’їнки-Красногорівки. Бойовики активізувалися там під вечір, провівши масовані мінометні обстріли. За підрахунками Генштабу, у бік наших позицій сили окупанта випустили більше 130 мінометних мін. Один ворожий снаряд розірвався поблизу п’ятиповерхового будинку у Красногорівці, в результаті чого осколкове поранення отримав один з місцевих жителів. Чоловіка було госпіталізовано до лікарні Курахового.

На ділянці фронту від Павлополя до Широкиного важкого озброєння ворогом не застосовувалося. Втім, як і раніше, на цих рубежах бойовики порушували режим тиші впродовж всієї доби.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, 3 з них – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Українська військова розвідка здобула низку нових фактів про дезертирство та безлад у лавах російсько-окупаційних військ

Так, вчора Віталій Кірієнко – бойовик зі складу так званої «7-ї бригади» противника – самовільно втік з передової, викрав цивільний автомобіль і зник у невідомому напрямку.

Також на початку місяця 11 російських військових інструкторів, які прибули на Донбас для підготовки бойовиків, самовільно залишили навчальний центр та виїхали до Росії. Це пов’язано з їхнім невдоволенням низькою заробітною платою та планам командування залучити їх до бойових дій. Через інцидент, що стався у Москві 8 січня, коли бойовик з Донбасу убив людину та поранив кількох російських поліцейських, командування російсько-окупаційних військ всіма силами намагається приховати факт від’їзду інструкторів. Ці люди становлять небезпеку для суспільства, оскільки розчарувалися в ідеях «русского міра», мають проблеми з психікою та добре володіють зброєю. Своє майбутнє такі «солдати удачі» бачать у приватних військових компаніях чи організованих злочинних угрупованнях.

Позавчора у Станично-Луганському районі поліція спільно зі співробітниками СБУ виявили схрон з боєприпасами

Правоохоронці вилучили чотирнадцять ручних протитанкових гранатометів, більше кілограму тротилу, 30 гранат до підствольного гранатомету та 6.5 тисяч набоїв різних калібрів. Схованка була чудово замаскована, а по периметру будівлі були встановлені «розтяжки». За попередньою інформацією, схрон був завчасно підготовлений для використання диверсійно-розвідувальною групою противника.

Військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва ЗСУ та співробітники ДСНС допомогли відремонтувати житловий будинок у Миронівському, що на світлодарській дузі

Нещодавно цей будинок був пошкоджений внаслідок ворожого артобстрілу. Фахівці понад 4 години встановлювали бетонні конструкції та перекриття, а також відновили електричну проводку, тепло та водопостачання.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар