Попередньо на Кіровоградщині визначено три госпітальних округи

На Кіровоградщині попередньо планують створити три госпітальних округи – Західний, Центральний та Східний.

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2017 рік головна увага приділятиметься медичній сфері. Так, у цьомуроці увага буде зосереджена на підготовці вторинної ланки до впровадження системи страхової медицини, що має відбутися у 2018 році. Нова система передбачатиме, що медичні заклади працюватимуть виключно за схемою “кошти ходять за пацієнтом”, і відтоді саме пацієнт визначатиме, де він лікуватиметься.

На сьогодні на Кіровоградщині визначено три госпітальних округи під умовними назвами: Західний (205 тис. осіб), Центральний (532,3 тис. осіб) та Східний (235,9 тис. осіб).

До Східної ради госпітального округу входитимуть головні лікарі міської лікарні №1 та дитячої міської лікарні міста Олександрії та Олександрійської, Світловодської, Онуфріївської і Петрівської ЦРЛ.

До Центральної ради входитимуть головні лікарі Кропивницької міської лікарні швидкої допомоги, пологового будинку №1 та центральної міської лікарні міста Кропивницького, Кіровоградської, Маловисківської, Знам’янської, Бобринецької та Долинської ЦРЛ, міської дитячої лікарні та міської лікарні №2 Кропивницького, міської лікарні міста Знам’янка, а також Новомиргородської, Олександрівської, Компаніївської, Устинівської та Новгородківської ЦРЛ.

До ради головних лікарів Західного госпітального округу області входитимуть керівники Добровеличківської, Новоукраїнської, Гайворонської, Новоархангельської, Благовіщенської, Вільшанської та Голованівської ЦРЛ та Помічнянської міської лікарні Добровеличківського району.

Остаточно межі госпітальних округів і лікувальні заклади вторинної ланки, що надалі обслуговуватимуть пацієнтів, будуть визначені після завершення процесу формування об’єднаних територіальних громад. Проте, першочергове право обирати лікувальний заклад, в залежності від якості надаваних медичних послуг, буде саме за мешканцями. Саме у ті медичні заклади, де пацієнтів буде найбільше, й спрямовуватиметься медична субвенція.

Наразі, визначені лише орієнтовні межі та орієнтовний склад рад госпітальних округів, що складаються з головних лікарів центральних районних та міських лікарень. Саме вони й вирішуватимуть, де проводитимуть свої засідання. І в залежності від того, яка кількість пацієнтів у них є, забезпечуватимуть надання вторинної медичної допомоги.

за матеріалами сайту Кіровоградської облради
Поширити:

Залишити коментар:

коментар