Вірус «проросійських петицій» дістався до Кропивницького

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кропивницький – одне з тих міст, до якого дістався вірус «проросійських петицій». Звернення «Жителі Кропивницька за свідому та патріотичну зовнішньоекономічну політику» зібрало потрібних 450 голосів і було розглянуто минулого тижня бюджетною комісією міськради Кропивницького.

Єдину систему місцевих петицій створено в рамках програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа, Фондом InnovaBridge у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування. Проте кожне зі звернень передається адресату – місцевій владі. Уже тут профільна комісія вирішує, чи доцільна та актуальна петиція. Але першими петицію опрацьовує відділ по роботі зі зверненнями громадян КМР.

У Дніпрі у подібній петиції було виявлено ознаки фальсифікації

Відповідно, петиція «Жителі Кропивницька за свідому та патріотичну зовнішньоекономічну політику» була прийнята відділом по роботі зі зверненнями громадян КМР:

«Коли надійшло повідомлення, що зібрано достатню кількість підписів, ми зняли цю петицію і подали на розгляд до апарату ради. Ми не приймали рішення самостійно і віддали на розгляд комісії – щоб дійсно видно було, які до нас надходять петиції», – розповіла Першій електронній начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян Оксана Пономарьова.

Також Оксана Пономарьова додала, що подібна петиція була зареєстрована, зокрема, у Дніпрі:

«Ми спілкувалися з іншими містами, де були зафіксовані такі петиції. Є приклад Дніпра, де теж було відхилено подібне звернення. Коли там перевіряли таку петицію, то побачили, що надходили підписи через кожну секунду. Вони відхилили звернення «у зв’язку з фактом фальсифікації збору підписів», – Оксана Пономарьова.

У Кропивницькому проросійську петицію одноголосно відхилили

У міській раді Кропивницького «долю петиції» вирішувала профільна комісія.

Згідно процедури розгляду електронної петиції, відділ по роботі зі зверненнями громадян передав петицію секретарю міськради, який уже і визначив, яка саме комісія буде розглядати це звернення. Відповідно до тематики звернення, петицію «Жителі Кропивницька за свідому та патріотичну зовнішньоекономічну політику» розглядала комісія з питань бюджету. Одноголосно комісія відхила петицію, яка закликає місцеву владу донести до керівництва держави необхідність налагодження співпраці між Україною та РФ.

«Ця петиція ніяк не обговорювалася на бюджетній комісії, тому що відразу у всіх було розуміння, що це провокація. Це було видно і по тій кількості людей, які нібито підписались під нею, і по їхніх прізвищах, іменах, по-батькові. Петиція була зроблена для того, щоб це питання хтось виносив на сесії, і на комісії, жваво люди обговорювали. Усі зрозуміли, що це провокація і немає там що обговорювати – ми її відразу відхилили як таку, яка навіть не потребувала обговорення. Тим паче автора петиції на засіданні не було, тож ніхто не вимагав її детального розгляду», – розповів заступник голови постійної комісії з питань бюджету Олександр Цертій.

Зрештою, петиція була навіть знята з сайту Єдиної системи електронних петицій.

Нагадаємо, до облради Кіровоградщини також є подібне звернення, у якому викладено надзвичайну важливість налагодження “здорових економічних відносин з РФ”. Тож подібний шлях пройде ще одна петиція, яка стосується Кіровоградщини.

Скріншоти петиції зроблені 30 листопада 2016 року.

Скриншот 30.11.2016 174957.bmp

Скриншот 30.11.2016 175006.bmp

Поширити:

Залишити коментар:

коментар