88 підприємств Кіровоградщини знаходяться у процедурі банкрутства

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Станом на 1 грудня 2016 року у процедурі банкрутства на території регіону знаходиться 88 підприємств, з яких на 12-ти підприємствах-боржниках обліковувалася заборгованість із заробітної плати на загальну суму 22 мільйони 70 тисяч гривень.

Повідомляє сайт Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

22 грудня у приміщенні медіацентру Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області відбулася нарада  з питань погашення заборгованості по заробітній платі та боргів до Пенсійного фонду на підприємствах-банкрутах, що розташовуються на території Кіровоградської області. У заході взяли участь представники Головного управління державної фіскальної служби у Кіровоградській області, Головного управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області, Департаменту економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської обласної державної адміністрації та арбітражний керуючий.

«Організація подібних засідань необхідна для налагодження комунікацій та обговорення низки питань, які потребують вирішення. Сподіваюсь, що наша співпраця буде плідною та результативною», – звернувся до представників органів державної влади начальник ГТУЮ у Кіровоградській області Вадим Гуцул.

Під час засідання завідувач сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Микола Шамшур сфокусував увагу присутніх на перспективах погашення заборгованості з виплати заробітної плати колишнім працівникам підприємств-банкрутів Кіровоградської області, стані погашення заборгованості по сплаті обов’язкових платежів до органів Пенсійного фонду України, а також проблемних питаннях, що виникають у роботі арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) з питань погашення заборгованості з заробітної плати та шляхах їх розв’язання. Окрім цього, Микола Шамшур відзначив, що графік погашення заборгованості з заробітної плати працівників підприємств, затверджений до виконання впродовж 2016 року, був виконаний у повному обсязі.

Відтак станом на 1 грудня 2016 року у процедурі банкрутства на території регіону знаходиться 88 підприємств, з яких на 12-ти підприємствах-боржниках обліковувалася заборгованість із заробітної плати на загальну суму 22 мільйони 70 тисяч гривень. Варто відзначити, що 11 підприємств наразі перебувають у ліквідаційній процедурі, при цьому загальна заборгованість складає 6 мільйонів 301 тисячу гривень. Одне підприємство перебуває в процедурі санації. Йдеться про ПрАТ «Енерговугілля», загальна сума заборгованості із заробітної плати якого становить 15 мільйонів 769 тисяч гривень.

Загалом серед боржників зафіксовано три підприємства державної форми власності, загальна сума заборгованості по яким складає 3 мільйони 18 тисяч гривень. Серед восьми підприємств приватної форми власності – 18 мільйонів 994,6 тисячі гривень. Однак, впродовж поточного року було сплачено борги на шести підприємствах-боржниках на загальну суму 697,6 тисячі гривень.

Шляхом розрахунку з працівниками готівковими коштами на суму 447,3 тисячі гривень було погашено заборгованість на чотирьох обласних підприємствах: ВАТ «Кіровоградський кар’єр» (заборгованість погашена частково на суму 18,5 тисячі гривень), ТОВ «Сілікон» (заборгованість погашена повністю на суму 334,7 тисячі гривень), ТОВ «Національна компанія холоду» (заборгованість погашена повністю на суму в 59,7 тисячі гривень) і ЗАТ «Агропромислова компанія» (заборгованість погашена повністю на суму 34,4 тисячі гривень).

На інших підприємствах труднощі в погашенні заборгованості пов’язані з проведенням судових процедур. Зокрема йдеться про затримку зі сплати боргів на ФОП Туркіневич, яка зумовлена перенесенням судового засідання з розгляду клопотання про розподіл коштів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар