У Кропивницькому презентували книгу «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 8 грудня, у ОНУБ ім. Д. Чижевського презентували російськомовний переклад світового бестселеру Тімоті Снайдера «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним».

Книга побачила світ у перекладі Лукії Зурнаджи у видавництві «Дуліби» за підтримки Посольства США в Україні.

У Кропивницькому видання презентувала директор видавництва «Дуліби», доктор історичних наук Марина Гримич. Жінка розповіла багато цікавого, як і про саму книгу, так і про її автора.

Наприклад, до складу «кривавих земель» входили території України, Білорусі та країн Прибалтики. До речі, назва книги з’явилася як реакція на поезію письменниці «Срібного століття» Анни Ахматової, яка після розстрілу колишнього чоловіка написала рядки: «Любит, любит кровушку русская земля».

«Сам автор деталізує, що тема книги – не війна, а навмисні масові мордування невинних людей», а центральним розділом усієї книги є «пакт Молотова-Ріббентропа», через який фактично і почалася війна, з’явилися сотні тисяч історій про зруйновані долі та мрії. Саме на звичайних людських історіях акцентує увагу Тімоті Снайдер: «нацистський і радянський терор були перед усім людської історією», тому потрібно розділяти історію і історичну пам’ять, якою часто спекулюють політики, а потрібно незаангажовано дивитися на події, які відбувалися», – зазначила Марина Гримич.

Послухати презентацію прийшло близько 50 – ти осіб. Після презентації усі бажаючі мали змогу безкоштовно отримати книгу та поставити питання про книгу та її автора Марині Гримич.

Протягом 2015 – 2016 рр. презентації книги відбулися в Дружківці, Костянтинівці, Краматорську Донецької області, у Маріуполі, Полтаві, Запоріжжі, Одесі, Чернігові, Ніжині, Вінниці та багатьох інших містах. Кропивницький – останнє місто туру, де проводилась ця презентація.

DSC_1196 DSC_1198 DSC_1201 DSC_1203 DSC_1212 DSC_1215

Вікторія Сатановська для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар