На зустрічі “Нормандської четвірки” у Мінську піднімали питання про звільнення кропивницьких спецпризначенців з полону ДНР

Українська сторона у Мінську звернулася до “нормандського формату” з пропозицією дати доручення гуманітарній групі до Різдва 2017 р. ухвалити рішення по даті звільнення заручників, серед яких – спецпризначенці кропивницького 3-го полку старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Українська сторона наполягає, аби до Різдва, до нового 2017 року відбулося звільнення всіх заручників! Потрібно негайно розблокувати процес звільнення заручників, це підтримують Німеччина і Франція. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від РФ, представник якої знову не дає конкретні відповіді і не готовий до рішень в ключовому гуманітарному питанні.
Украіна звернулася до нормандського формату з пропозицією дати доручення гуманітарній групі до ЦЬОГО Різдва , до нового 2017 року знайти компроміс, ухвалити на найближчому засіданні рішення по даті і звільнити заручників. Ми надали кілька конкретних пропозицій щодо звільнення”, – написала вона.

У своєму дописі перший заступник голови Верховної Ради також опублікувала фото матеріалів з даними про кропивницьких спецпризначенців Сергія Глондара та Олександра Корінькова. У документі англійською мовою викладено короткі біографічні дані про полонених кропивницьких військових, а також описано обставини, за яких спецпризначенці 16 лютого 2015 року потрапили у полон бойовиків ДНР.

Ірина Геращенко також повідомила, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернув увагу учасників зустрічі міністрів закордонних справ у “нормандському форматі”, що, попри домовленості в Берліні, Міжнародний комітет Червоного Хреста так і не отримав доступ до окупованих територій для пошуку зниклих безвісти і до тюрем , де утримують заручників, хоча минуло вже два місяці після домовденості про це. Геращенко наголосила, що саме РФ і контрольовані нею бойовики не виконують домовленостей.

Нагадаємо, старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 р., під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їх загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон.

Від самого початку полону, жінки полонених Катерина Глондар і Юлія Корінькова вступили у боротьбу за свободу своїх чоловіків. Вони звертались до СБУ, до Верховної Ради України, пікетували у Києві російське посольство, звертались через ЗМІ до Президента Порошенка, але жодних результатів це не дало.

Читайте також: Дружина кіровоградського спецпризначенця: “У день, коли чоловік потрапив у полон, я дізналася, що чекаю другу дитину” (ФОТО)

глондар і корінькова

Поширити:

Залишити коментар:

коментар