Що потрібно знати, аби правильно вибрати шини для автівки

© Pexels

Якщо Ви вважаєте, від правильного вибору автошин залежить лише дорога від умовного місця “А” до місця “Б”, то ви дещо упускаєте. Найперше  це вибір безпеки і термін придатності для якісної роботи автівки. Єдиний момент, що навіть досвідченим водіям серед величезного асортименту інколи важко підібрати гуму, яка ідеально підійде для його автомобіля.

У цій статті ми детально розберемо, що означають букви і цифри в маркуванні, види автошин, а також як їх правильно підібрати.

Як вибрати кращі шини для Вашого автомобіля?

Маючи тисячі доступних шин, вибір правильної гуми може здатися складним. Для того, щоб полегшити завдання, пропонуємо ознайомитися з основними пунктами, дотримуючись яких можна підібрати необхідну автомобільну гуму.

Розмір шин

По-перше, встановіть розмір вашої автівки. Ці дані можна знайти на боковій частині шини чи в інформації про автомобіль. Це виглядає так:

Літні шини Premiorri Solazo

Що означають цифри?

  1. Ширина протектора (мм)
  2. Ширина профілю (в% від ширини протектора)
  3. Внутрішній діаметр (в дюймах)
  4. Індекс навантаження
  5. Швидкісний індекс

Що це означає?

Шина з більш низьким профілем забезпечує більш міцну їзду з поліпшеною керованістю, але має тенденцію бути гучнішою і дорожчою, ніж автошини з більш високим співвідношенням сторін.

Індекс швидкості і навантаження. Рейтинг швидкості вказує максимальну швидкість, з якою шина може нести відповідне їй номінальне навантаження.

Як тільки Ви дізнаєтеся правильний розмір шини для свого автомобіля, відразу необхідно подумати про її якість, яка найкраще відповідає Вашим потребам. Будь-які автошини будуть відповідати суворим стандартам безпеки, однак шина кращої якості прослужить довше і дасть кращий досвід водіння.

Преміум-шини

Завдяки високоякісній конструкції і матеріалам, які використовуються у виробництві, шини преміум-класу зазвичай витримують від 25 000 до 40 000 км при стандартному використанні.

Важкі інвестиції в дослідження, дизайн і технології означають, що шини преміум-класу виграють в гальмівних характеристиках, економії палива, зчеплення (особливо під час дощу) і зменшують рівень шуму.

Шини середнього класу

Якщо шини преміум-класу занадто дорогі, то можна придивитися до дешевших. Середній ціновий сегмент може забезпечити відмінне співвідношення ціни і якості, і в залежності від типу водіння, достатньо довго прослужити.

Бюджетні шини

Бюджетні автошини влітку працюватимуть так само, як і дорожчі відповідники, однак на мокрій дорозі їхні характеристики можуть значно поступатися брендам.

Тип автомобіля

Легкові та легковантажні авто, кросовери, паркетники і автофургони  усі вони вимагають спеціальних шин, тому варто переконатися, що у Вас є можливість придбати саме те, що потрібно. Зазвичай, у шин є спеціальні маркування чи позначення. Наприклад, SUV – для кросоверів, VAN або Cargo – для легковантажних авто, HP і UHP – для швидкісних авто і т.д.

Сезонність

Літні шини жорсткіше зимових, вони не плавляться на гарячому асфальті. Виробників літньої гуми дуже багато, як і її видів, але розібратися, насправді, не так важко, як здається на перший погляд.

Що стосується літніх шин, то пропонуємо звернути увагу на Premiorri Solazo – продукцію відомого бренду “Преміорі” (Premiorri), яка розроблялася спеціально для їзди в літню пору. Гума виготовляється в Україні на заводі Rosava з дотриманням усіх технологій, що забезпечує автошинам хороші ходові характеристики  високі показники безпеки, відмінну керованість і надійне зчеплення з дорогою як під час спеки, так і під час дощу.

Літні шини Premiorri Solazo рекомендовані виробником для установки на легкові автомобілі класів B і C. Покришки ретельно розроблялися не лише з міркувань практичності, а й естетики. Вони отримали симетричний рисунок протектора з високими зчіпними характеристиками, що й  забезпечило основні переваги автошин Solazo.

94e1e0ae6402c3b9f8a1e02cc30500a9.jpg

Автошини Premiorri Solazo мають ефективне тепловідведення. Вони гарантують комфорт і безпеку, особливо на мокрому асфальті. При всіх своїх перевагах покришки коштують на рівні бюджетного цінового сегменту.

Отож, підсумовуючи все вищезазначене, якщо користуватися цими знаннями і правильно підібрати шини  ваші поїздки будуть безпечними і комфортними.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар