На Кіровоградщині анонсували чергове підвищення тарифів на воду

© Pixabay

Тариф для абонентів ОКВП “Дніпро – Кіровоград” планується підвищити на 7% – до 30 гривень 68 копійок. Основними чинниками подорожчання називають підвищення розміру зарплати працівникам та збільшення суми відшкодування по кредиту Світового банку.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт підприємства.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на своєму засіданні має опрацювати ці зауваження та схвалити нові тарифи.

“Діючі тарифи для ОКВП “Дніпро – Кіровоград” були встановлені на засіданні Нацкомісії 18 червня постановою №1039. На зміну тарифів для підприємства вплинули наступні чинники: відбулася зміна вартості електричної енергії, збільшились витрати на оплату праці, змінились витрати, пов’язані з обслуговуванням кредитного проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку “Розвиток міської інфраструктури – ІІ”.

Зокрема, постанова передбачає збільшення витрат на оплату праці на 15,8% централізованого водопостачання та на 13,4% централізованого водовідведення. При цьому запланована зараз середня зарплата на одного працівника повинна зрости близько на 17% – з 8500 до 9950 гривень.

“Також змінилися витрати, пов’язані з обслуговуванням вказаного кредитного проекту. На момент подачі документів освоїли частину коштів по проекту і, відповідно, змінено фінансові витрати та суму прибутку для погашення основної суми боргу з урахуванням податку на прибуток.

Нові тарифи вступлять в силу, коли Нацкомісія схвалить їх у відповідному проекті постанови. Це відбудеться не раніше грудня”.

Нагадаємо, на початку осені вже підвищували вартість водопостачання і водовідведення для населення. Тоді вказувалося, що ціна залежатиме від кількості лічильників у квартирі і для деяких абонентів сягатиме 24,76 грн. Крім того, у тариф заклали вартість повірки лічильника, друк квитанцій, виготовлення довідок тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар