Сьогодні у Кропивницькому автономні тролейбуси виїхали на маршрут №7

Сьогодні, 24 жовтня, у Кропивницькому на маршрут виїдуть нові автономні тролейбуси, які влітку придбало КП “Електротранс”. Вони їздитимуть на маршруті №7 за схемою “вул. Жадова – Лелеківка”. Час роботи з 6:00 до 22:00.

Про це Першій електронній газеті повідомив директор КП “Електротранс” Олександр Луценко.

“Автономні” тролейбуси на маршруті №7 рухатимуться за такою схемою:

  • вул. Жадова – вул. Героїв України – вул. Пацаєва – проспект Університетський – вул. Шевченка – вул. Миколи Левитського – Лелеківка.
  • У зворотньому напрямку: Лелеківка – вул. Миколи Левитського – вул. Братів Ельворті – вул. Шевченка – вул. Велика Перспективна – автостанція №2 – вул. Юрія Коваленка – вул. Жадова.

Ділянку шляху вулицями Шевченка, Жадова, проспекту Університетський тролейбуси долатимуть на акумуляторному автономному ходу.

Також Олександр Луценко додав, що загальна протяжність маршруту складає 32 км. Дорога в одну сторону займатиме близько 1,5 години. Тролейбуси поки не обладнані GPS-навігаторами, оскільки вони поки належать банку. Їх встановлять, коли за тролейбуси повністю розрахуються чи отримають дозвіл від фінансової установи. За словами директора КП “Електротранс”, це має статися наприкінці грудня.

Водночас представник Системи пошуку маршрутів громадського транспорту “EasyWay” Єгор Чабанюк зазначив, що тролейбуси вже є в системі і їх можна відслідковувати онлайн.

Нагадаємо, уперші 5 тролейбусів із автономним ходом Дніпро Т-203 Кропивницький придбали наприкінці 2018 року. Це 12-метровий низькопідлоговий тролейбус, який виготовляється на заводі МАЗ в Білорусі. Із 2017 року комплектується (збирається) в Україні, на Південному машинобудівному заводі в місті Дніпро.

У Кропивницький ці транспортні засоби придбали на умовах фінансового лізингу у співпраці із ПриватБанком. Вартість одного тролейбуса – 7,5 млн грн. Кошти банку міська влада повинна виплатити протягом 3-х років. До моменту погашення усієї суми угоди, банк є власником цих тролейбусів, і передав їх КП “Електротранс” для експлуатації.

Придбали тролейбуси з автономним ходом у ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН”, яке уже має історію крупних торговельних операцій із КП “Електротранс”.

Влітку 2019 року кропинивницьке комунальне підприємство “Електротранс” підписало з “Приватбанком” договір фінансового лізингу на придбання ще 6 тролейбусів з автономним ходом.

Міська рада Кропивницького виступила гарантом угоди між КП та банком. Перші 3 тролейбуси приїхали у червні, а наступна партія – у липні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар