На Кіровоградщині прогнозують підвищення тарифів на воду

© Pixabay

Підприємство “Дніпро – Кіровоград” оголосило про можливе підняття тарифів з водопостачання та водовідведення майже на 15%. Це наслідок здорожчання електроенергії на новому енергоринку, що повноцінно запрацював в Україні з 1 липня.

Про це Першій електронній газеті повідомили в ОКВП “Дніпро – Кіровоград”.

Для водоканалів вартість електроенергії вже у серпні зросте на 25-30%. Це автоматично призведе до збитковості діючого тарифу. Відповідно, водоканалам потрібно збільшувати тариф або переходити на погодинні графіки роботи. Але це і незручність для абонентів, і збільшення аварійності на водопровідних мережах.

У червні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг встановила для ОКВП «Дніпро – Кіровоград» тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на 2019 рік, які почали діяти з липня. Тоді ж Нацкомісія встановила додаткову вартість передачі електоенергії для енергоринку.

Як наслідок всі водоканали потрапили в ситуацію, коли з 1 серпня її вартість для них зросте на 25-30%.

“Ми вже другий місяць б’ємо на сполох. На жаль, Нацкомісія ще не надала нам аргументованих роз’яснень щодо наших подальших дій. Єдине, що нам залишається, це діяти в рамках чинного законодавства, – наголошує генеральний директор підприємства Роман Ілик. – Якщо більше, ніж на 5% зростає якась складова тарифу, водоканал повинен зайнятися його коригуванням, що ми зараз і робимо. Ці матеріали плануємо до кінця тижня оприлюднити для громадських обговорень”.

Здорожчання електроенергії — це ситуація, на яку не може вплинути жоден працівник чи керівник водопровідно-каналізаційного господарства, наголошує Роман Ілик.

Зазначимо “Дніпро – Кіровоград” обслуговує населення Світловодська, Олександрії, Знам’янки, Кропивницького та селища Смоліне Маловисківського району.

Нагадаємо, Побузький феронікелевий комбінат може закритися через тарифи на світло.

Читайте також: Нові тарифи на воду: що треба знати, аби зекономити

Поширити:

Залишити коментар:

коментар