Мешканця Олександрії не випускали за кордон через аліментні борги

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© ustinka.kz

Жителю Олександрії довелося сплатити 36 тисяч гривень заборгованості з аліментів на утримання доньок після того, як його обмежили в праві виїзду за кордон. 

Про це Першій електронній повідомили в ГТУЮ у Кіровоградській області.

Як відзначила в.о. начальника Управління державної виконавчої служби Ольга Курченко, в Олександрійському міськрайонному відділі державної виконавчої служби виконавчий лист про стягнення аліментів на двох неповнолітніх дітей перебував на виконанні з березня 2012 року. У 2015 році, згідно рішення суду, боржника було позбавлено батьківських прав.

«У результаті перевірки майнового стану було встановлено, що за боржником зареєстрована квартира, на яку державний виконавець наклав арешт для забезпечення виконання рішення суду. Окрім цього, з довідок Державної прикордонної служби України стало відомо, що боржник за два минулі роки неодноразово виїжджав за кордон, однак, аліменти на утримання власних доньок виплачувати не поспішав.  З метою впливу на чоловіка державний виконавець направила подання до Олександрійського міськрайонного суду про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за кордон. Після цього недобросовісний батько погодився сплатити заборгованість, яка складала 36 600 гривень», – прокоментував ситуацію Вадим Гуцул.

Нагадаємо, мешканка Компаніївського району добровільно сплатила багаторічну заборгованість по аліментам на утримання власних дітей, які наразі проживають у будинку сімейного типу, коли їй заборонили виїзд за кордон.

Упродовж 8-ми місяців 2017 року органами державної виконавчої служби Кіровоградської області в ході примусового виконання судових рішень було стягнуто аліментів на суму 42 579 909 гривень. За 10 місяців 2017 року на Кіровоградщині ця сума сягнула позначки у 56 829 662 гривень – кошти отримали 12 704 дитини. Станом на листопад більшу заборгованість за аліменти на Кіровоградщині мають чоловіки – 18 659 громадян. Натомість серед матерів, які заборгували своїм дітям законні кошти, ця цифра складає 876.

Як на Кіровоградщині оформити аліменти на дитину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар