Екоінспекцію вдруге не пустили перевірити “Кіровоградський кар’єр”

У Кропивницькому обласну екологічну інспекцію вже вдруге не пустили на територію “Кіровоградського кар’єру” та “Гранітпромпереробки” для перевірки.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт UA: Кропивницький.

“Спеціалістів інспекції до перевірки було недопущено. Мотивували тим, що керівництва немає, кар’єр не працює. Хоча ми коли там знаходились, бачили автомобілі, які загружені щебеневою продукцією” –говорить заступник начальника обласної екологічної інспекції Юрій Сисак.

Говорить, перевірити підприємства на предмет використання природних надр доручив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук і додає, що поліцейські, яких вони викликали, не допомогли.

“Враховуючи, що це приватна територія, працівники поліції також не можуть зайти без дозволу керівництва на територію”.

Термін дії спеціального дозволу на користування надрами у підприємства “Кіровоградський кар’єр” закінчився три роки тому, говорить Юрій Сисак. Підприємства “Гранітпромпереробка” у цьому переліку він не знайшов.

“Єдиний варіант щоб зайти – це за рішенням суду. Ми будемо готувати повідомлення до правоохоронних органів про скоєння кримінального правопорушення, тобто самовільне використання надр. Є методика розрахунку, але для цього нам потрібен видобутий об’єм. Є спеціальна формула, яка обрахує суму, на яку підприємство завдало державі шкоди за самовільне користування надрами”.

Говорить, керівництво підприємств на дзвінки не відповідає.

На дзвінок журналістки Суспільного до підприємства “Гранітпромпереробка” секретарка відповіла, що керівництва на місці немає. Назватись відмовилась. На телефон вказаний на сайті “Кіровоградського кар’єру” слухавку взяв менеджер. Говорить, що до кар’єру відношення не має, орендує на території ваговий комплекс.

Нагадаємо, поблизу Кропивницького пропонують створити міжнародний аеропорт на базі військового аеродрому.

Читайте також: У Новоукраїнці будують овочесховище з цехом виробництва соку

Поширити:

Залишити коментар:

коментар