У Світловодську оголосили надзвичайну ситуацію

У Світловодську оголошено надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. Рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

“Усі матеріали для проведення аварійних робіт і ліквідації поривів є у повному обсязі. Бригади працюватимуть у посиленому режимі. Ситуація за кілька днів буде вирішена позитивно, тож тепло в домівках у людей буде”, – говорить голова ОДА Андрій Балонь.

За словами чиновників, наразі в Світловодську працюють усі шість котелень СП ТОВ “Світловодськпобут”. Опалення постачається до частини житлових будинків, садочків, шкіл, технікуму та лікарні. При цьому роботи щодо ліквідації поривів на магістральних мережах продовжуються. Для проведення аварійних робіт залучили 13 бригад. Також у вирішені проблеми допомагають дві ремонтні бригади з Кременчука та одна бригада Кременчуцької ГЕС .

Нагадаємо, опалювальний сезон не розпочався місяць тому, бо підприємство “Світловодськпобут” заборгувало “Нафтогазу” 90 мільйонів гривень. Зі складу засновників підприємства вилучили міськраду. Це поставило під загрозу отримання номінацій на газ, тобто дозволу на його відбір.

Лише 15 листопада теплопостачальне підприємство ТОВ “Світловодськпобут” отримало номінації від НАК “Нафтогаз” і котельні розпочали подачу тепла.

Зазначимо, міського голову Світловодська Валентину Козярчуку, якого підозрюють у рейдерському захопленню підприємства «Світловодськпобуту», на час слідства відсторонили від посади. Згодом суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. А потім на позачерговій сесії Світловодської міської ради 23 депутати проголосували за рішення оголосити недовіру і достроково припинити повноваження міського голови Валентина Козярчука.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар