Міському голові Світловодська суд обрав запобіжний захід

@ svetlovodsk.com.ua

Міському голові Світловодська Валентину Козярчуку, якого підозрюють у рейдерському захопленню підприємства «Світловодськпобуту», суд обрав запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Загалом, в рамках досудового розслідування вищевказаних злочинних дій повідомлено про підозру чотирьом особам: міському голові, керівнику та учаснику спільного підприємства та державному реєстратору.

Двом підозрюваним вже обрали запобіжні заходи, щодо останніх триває процедура їх обрання.

На час розслідування Валентина Козярчука відсторонили від посади.

За версією слідства, Валентин Козярчук у змові з групою осіб здійснив службове підроблення протоколу загальних зборів учасників. Таким чином він сприяв передачі 50% статутного капіталу «Світловодськпобуту» з комунальної власності у приватну. Мова йде про 3 млн 800 тис. гривень.

Зокрема, за протоколом міську раду незаконно виключили з переліку учасників та позбавили її зазначеної частки, яка, в свою чергу, необґрунтовано відійшла у власність фізичної особи.

Проте правоохоронні органи попередили внесення цих змін до державного реєстру даних, чим перешкодили фактичному рейдерському захопленню “Світловодськпобуту».

У коментарі Суспільному він зазначив, що “Світловодськпобут” – українсько-кіпрске підприємство, яким він займається з 2015 року. І в цій справі, за його словами, “зав’язані дуже великі посадові особи”.

Нагадаємо, рейдерський конфлікт навколо підприємства розгорнувся у 2015 році. Тоді міську владу Світловодська і особисто тодішнього міського голову Юрія Котенка звинувачували у незаконній зміні керівництва та спробі рейдерського захоплення СП ТОВ «Світловодськпобут».

Нове звернення про рейдерське захоплення «Світловодськпобуту» надійшло у серпні цього року від виконакому Світловодської міськради.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар