“Чорний лісоруб” пропонував хабар начальнику бобринецької поліції

Мешканця Бобринця викрили у незаконній вирубці лісу. Конфісковане на місці злочину авто незаконному лісорубові згодом передали на відповідальне зберігання без права використання. Чоловік заборону порушив, а потім пішов до капітана поліції вирішувати проблему хабарем.

Про це йдеться на сторінці Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у Facebook, повідомляє Перша електронна газета.

Кіровоградське управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримало рапорт начальника поліції міста Бобринець. Капітан поліції повідомив, що один з місцевих жителів запропонував хабар.

“Оперативники встановили особу чоловіка. З’ясувалося, що наприкінці 2018 році працівники поліції вилучили у нього автомобіль «Ford Transit» у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.246 (Незаконна порубка лісу). Згодом правоохоронці передали автівку власникові на відповідальне зберігання, попередивши про кримінальну відповідальність у разі порушення вимог ст.388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації).

Однак нещодавно співробітники поліції зупинили вищезазначений транспортний засіб під керуванням 29-річного порушника. Бус знову був вилучений та поміщений на штраф-майданчик. Натомість водій вирішив повернути автомобіль шляхом підкупу начальника місцевої поліції. 500 доларів США за те, щоб забрати «Ford», і надання щомісячної «винагороди» за неперешкоджання незаконній вирубці лісу чоловік запропонував поліцейському”.

84a1ae1de5eb4732cd29d6533a412608.jpg

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП у Кіровоградській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження.

Спільними діями хабародавця затримали відразу після передачі коштів. Йому вже оголошено про підозру за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За підкуп службової особи мешканцю Бобринця загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Нагадаємо, підозрюваному у вимаганні хабаря кропивницькому патрульному обрали запобіжний захід.

Читайте також: Посадовця «Знам’янського кар’єру» взяли на хабарі

08b097afa1ab356e7828934f1b6f9a7b.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар