Поліцейські знайшли вандала, який намалював свастику на меморіалі жертвам Голокосту у Голованівську

Поліцейські знайшли вандала, який спаплюжив меморіальний комплекс, споруджений у Голованівську на місці страти нацистами понад 900 євреїв у часи Другої світової війни.
Ним виявився житель Києва.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ НП області.

За місцем мешкання чоловіка правоохоронці вилучили речові докази. Наразі йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання) ККУ.

Розслідування триває, правоохоронці вживають заходів щодо встановлення можливої причетності особи до скоєння подібних злочинів на території іншої області.

7b106cc77c249d657d5f081b47679b54.jpg
ab493732df677ed7f50b626180b77a62.jpg

Нагадаємо, у жовтні 2014 року за ініціативи і фінансування подружньої пари Леоніда Шмаєвича та Галини Кузьменко на окраїні Голованівського лісу спорудили меморіал закатованим євреям.

У минулому столітті на цьому місці стояла хатина лісника і великий колодязь. Тут німці закатували сотні мешканців району – цілі родини євреїв та діток з Липовеньського дитячого будинку. Тіла вбитих та поранених скидали до криниці.

Леонід Шмаєвич – один з тих небагатьох представників єврейського населення району, кому вдалося врятуватися у ті часи.

Читайте такожХроніка Голокосту на Кіровоградщині 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар