У Кропивницькому власника кіоску шаурми оштрафували на 25 000 грн

У Кропивницькому спеціалісти Держпродспоживслужби під час перевірки закладів громадського харчування, що займаються виготовленням та продажем шаурми, у двох кіосках виявили низку порушень. Власнику виписали щтраф на понад 25 000 гривень.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Зокрема встановлено, що соуси, сосиски, смажена картопля, нарізані овочі, які є інгредієнтами для приготування шаурми, зберігаються на вітрині у відкритих лотках під прямим попаданням сонячних променів та пилу від проїжджої частини. У вітрині, в якій зберігаються продукти, температура повітря на момент перевірки становила +24°С. В холодильному обладнанні засоби вимірювання температури відсутні, що унеможливлює контроль за температурним режимом. Також у холодильнику разом з сирими зберігаються готові харчові продукти у відкритих пластикових відрах. Обладнання та інвентар, які контактують з продуктами (тертки, дошки для нарізання) зберігаються в брудній картонній коробці. Харчові відходи – залишки смаженого мяса, капусти, смаженої картоплі з нічної зміни – зберігаються у відкритих пластикових відрах під столом, на якому готують шаурму.

Ці порушення можуть створювати ризик розмноження у харчових продуктах патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, а отже, становити небезпеку для здоров’я та життя людини.

Відповідно до законодавства на ФОПа наклали 25 038 грн штрафу, а роботу одного з закладів тимчасово припинили.

Нагадаємо, за кишкову паличку у буженині Соколівський м’ясокомбінат оштрафували на 37 тис. грн.

Читайте також: Сморід у Кропивницькому: керівника підприємства оштрафували на 289 грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар