“Смачні традиції” у Кропивницькому закрили через підозру на кишкову інфекцію

Минулого тижня до лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 7 кропивничан. Вони не знайомі один з одним, не перебували в одній компанії, споживали різні страви. Своє захворювання пов’язують із відвідуванням кафе “Смачні традиції”. Фахівці почали епідеміологічне розслідування і наразі заклад закритий.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

У зв’язку з цим спеціалісти Держпродспоживслужби для встановлення причин і умов виникнення випадків гострої кишкової інфекції у мешканців, факторів передачі інфекції, визначення меж осередку та вжиття заходів розпочали епідеміологічне розслідування та позапланове інспектування кафе “Смачні традиції” з проведенням лабораторних досліджень.

19aa2514b562bc7b7dda56d2c64cd0d4.jpg

До встановлення причин виникнення випадків гострої кишкової інфекції з 22 жовтня тимчасово призупинена робота закладу.

Наразі лабораторні дослідження тривають, висновки щодо причетності “Смачні традиції” до виникнення випадків гострої кишкової інфекції у мешканців міста будуть зроблені згодом.

ОНОВЛЕНО: Стафілокок та сальмонела: що показала перевірка у “Смачних традиціях”

Зазначимо, що у 2016 році в “Смачних традиціях” отруїлися 9 осіб, у тому числі 3 дітей.

Нагадаємо, 28 березня 2018 року, телевізійна група програми “Пристрасті за “Ревізором” завітала до міської ради Кропивницького. Журналістка Олена Філонова повідoмила міському голові Андрію Райковичу прo вручення рекомендаційних табличок від «Ревізора» відразу двом закладам Кропивницького: піцерії-бістро “Смачні традиції” та готелю “Маєток”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар