Кропивницькі чиновники “мерзнутимуть” на роботі, доки не буде тепла у садочках і школах

Очільник Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради пригрозив чиновникам і депутатам, що в міськраді не увімкнуть опалення, поки не буде тепло у садочках, школах та житлових будинках кропивничан.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Обидва теплогенеруючі підприємства обласного центру вже мають номінації на отримання газу. При цьому, КП “Теплоенергетик” розпочав розігрів своїх котлів раніше і у п’ятницю, 26 жовтня, тепло пішло до всіх абонентів комунального підприємства: житлових будинків і об’єктів соціально-культурної сфери.

ДП «Кіровоградтепло» починають розпломбовувати свої котельні лише сьогодні. Така ситуація не задовольнила очільника міста.

“Ви повинні були з суботи запускати теплоносій в школи і дитсадки. Діти сьогодні вийшли з канікул, а в школах холодно, – наголосив Андрій Райкович. – Колориферами та обігрівачами ситуацію не врятуєш! Це питання, яке хвилює батьків та громаду, тому ставлю завдання управлінню освіти впродовж тижня двічі на день моніторити всі заклади освіти щодо температурного режиму. Профільному заступнику Наталії Дзюбі тримати ситуацію під жорстким контролем по кожному закладу”.

У той же час, Андрій Райкович наказав не припиняти робіт з розробки стратегії модернізації системи теплопостачання обласного центру. Зокрема міський голова вчергове закликав мешканців багатоповерхівок активніше створювати ОСББ. Адже лише така форма управління житлом передбачає великі можливості пільгового кредитування на теплову санацію будинків, у тому числі на організацію системи опалення в ньому.

“Слід посилити увагу до роботи з власниками квартир у житлових будинках і керівниками ОСББ. Необхідно, щоб люди не ховали голову в пісок від проблем, а чітко розуміли план дій, працювали над тим, щоб залучили кошти, в тому числі й пільгові кредити”, – говорить міський голова.

Насамкінець міський голова наголосив на тому, що допоки не стабілізується ситуація з подачею тепла в соціальні заклади, в житлові будинки, всі чиновники міської ради працюватимуть без тепла у приміщенні міської ради, в режимі “бойового комунального стану”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар