Поліція VS паркувальник: за що у Кропивницькому затримували “безневинного” водія

Днями у Facebook з’явилося відео, на якому видно, як кропивницькі патрульні затримали чоловіка за ненадання документів і неправильну парковку. Автор відео звинувачує поліцію у свавіллі, а ті стверджують, що діяли в рамках закону.

Подія сталася 22 лютого, близько 6-ї ранку по вулиці Велика Перспективна на зупинці “Кінотеатр “Зоряний”, повідомляє Перша електронна газета.

Допис про подію на сторінці “Дорожній контроль Кропивницький” опублікував користувач Сергей Владимирович. У описі спільноти йдеться, що її головною метою є захист соціальних, економічних, екологічних, політичних, культурних прав та свобод громадянина відповідно до Конституції України. Відео починається з моменту затримання водія. Поліцейські намагаються надягнути наручники порушнику і посадити його в службовий автомобіль. Автор ролику звертається до патрульних із проханням показати посвідчення і періодично звинувачує їх у неправомірних діях.

“Ребята, шо вы творите? Беспредельщики! Вы что ахи**ли?”, – викрикує копам оператор.

Натомість командир роти УПП у Кропивницькому Богдан Рачкелюк попросив чоловіка не заважати адміністративному затриманню, коли той намагався завадити поліцейським. При цьому автор відео вигукував: “Я гражданин Украины”. Згодом, завершивши затримання, Богдан Рачкелюк пред’явив своє службове посвідчення. Зазначимо, що впродовж усього відео інші поліцейські так і не показали посвідчення.

Відео дивіться тут.

Опубліковано Сергеєм Владимировичем 25 лютого 2018 р.

Перша електронна газета звернулася за роз’ясненнями в прес-службу патрульної поліції Кіровоградської області. Там розповіли, що чоловіка затримали, бо він відмовлявся контактувати і не надав документи, коли припаркував свою машину на автобусній зупинці.

“Водій автомобіля “Chevrolet Aveo” припаркувався біля знаку 3.34 “Зупинка заборонена”, – розповідає речниця патрульної поліції Кіровоградської області Наталя Трішина. – Поліцейські підійшли до нього і спочатку хотіли попросити, щоб водій перепаркував автівку в інше місце. Чоловіку постукали у віконце і попросили вийти, а він закрився у машині і ніяк не реагував на прохання патрульних. Водій вийшов із автівки лише тоді, коли приїхала інша людина з камерою – приблизно через 5 хвилин”.

За словами Наталі Трішиної, чоловік не хотів розмовляти і показати свої документи.

“Правопорушника довелося затримати і доправити у міськвідділок поліції для встановлення особи”, – додала речниця патрульної поліції Кіровоградської області.

Зі слів Наталі Трішиної, у відділку на порушника склали постанову за ч.1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки і тягне за собою штраф у розмірі 425 грн) та за парковку у невстановленому місці.


Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар