На Кіровоградщині судитимуть ймовірну гінеколога-хабарницю

Ілюстрація

Прокуратура Кіровоградщини направила у суд обвинувачення стосовно лікарки-гінеколога, яку підозрюють у вимаганні 5 тис. грн за проведення кесаревого розтину.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Зібраними під час досудового розслідування доказами встановлено, що завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення однієї з районних лікарень вимагала від породіллі неправомірну вигоду у сумі 5 тис. грн за проведення кесаревого розтину. При отриманні вказаної суми в робочому кабінеті жінку на гарячому і викрили працівники правоохоронних органів.

Згідно санкції інкримінованої статті лікарю за цей вид злочину загрожує штраф від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Окрім того, 19 січня співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили та затримали посадовця медичного закладу на хабарі в розмірі тисяча американських доларів. Здирнику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Окрім того, у Голованівському районі спіймали на гарячому лікаря-нарколога, який підозрюється у вимаганні хабаря. Медика затримали після того, як він намагався продати місцевим полісменам безкоштовні довідки. За видачу медичних сертифікатів 11 поліцейським нарколог зажадав по 200 гривень з кожного співробітника, а потім погодився на 100 гривень за довідку, зважаючи на «опт». Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Згодом співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на хабарi начальника навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області. Правоохоронці встановили, що майoр служби цивільного захисту вимагав з представника комерційного підприємства двісті американських доларів за посвідчення про проходження спеціальних курсiв з питань пожежної безпеки. Документи, якi засвідчували проходження спеціального навчання містили неправдиву інформацію, в той час як фактично воно не проводилось.

Потім запобіжний захід підозрюваному у хабарництві майору обирав Ленінський райсуд Кропивницького. Чоловіка відсторонили від посади і відправили під домашній арешт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар