Від африканської чуми в олександрійській військовій частині загинуло 35 свиней

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У військовій частині в Олександрії загинуло 35 свиней. Після перевірки з’ясувалося, що тварини померли від африканської чуми свиней. Згодом задля безпеки у військовій частині безкровне умертвіння, спалювання та захоронення трупів тварин у кількості 66 голів.

Про це інформує Перша електронна із посиланням на сайт Держпродспоживслужби.

Інформація про смерть 35 тварин різного віку від командування військової частини надійшло до Олександрійського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 6 грудня.

Після отримання повідомлення фахівці держпродспоживслужби та підпорядкованих установ ветмедицини в м. Олександрії виїхали на місце та провели розслідування – відібрали біоматеріал та направили його до Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м. Київ). 9 грудня за результатами дослідження виявили ДНК вірус африканської чуми свиней.

“До 11 грудня в підсобному господарстві військової частини проведено безкровне умертвіння, спалювання та захоронення трупів тварин у кількості 66 голів (38 голів – падіж, 28 голів – умертвіння). Проводяться заходи, передбачені рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, а саме: встановлено 1 карантинний пост, здійснюється очищення приміщення, дезінфекція, дезінсекція, дератизація та подвірні обходи в зоні спостереження з метою з`ясування епізоотичної ситуації та обліку поголів’я”, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

За інформацією, більше випадків загибелі та захворювання свиней на території міста та району не зареєстровано.

Нагадаємо, у Новоукраїнському районі обіцяли повернути кошти за вилучених свиней. Також від африканської чуми свиней на Кіровоградщині помирали дикі тварини. Зокрема, на території урочища «Воловик» Голованівського лісництва виявлено 15 трупів диких кабанів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар