50-річна жінка отруїлася грибами на Кіровоградщині

© poradu24.com

Учора, 4 грудня, у Долинську центральну лікарню доставили 50-річну мешканку села Бокового. Її стан оцінили як середньої важкості. Жінку госпіталізували у терапевтичне відділення з діагнозом отруєння грибами.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби області.

Як з’ясувалося, чоловік постраждалої збирав лисички і синьоніжки в тій же лісосмузі в селі, що й односельчанки, які, отруївшись грибами, були госпіталізовані в ЦРЛ у перший день зими.

Причому назбирав з розмахом – дружина законсервувала 8 трилітрових банок грибів, сім’я два дні ласувала й смаженими дарами природи. Та син і чоловік постраждалої після цього почуваються нормально, а вона двічі зверталася до Долинського підрозділу «Центру екстреної медичної допомогти в Кіровоградській області», проте від пропозиції про госпіталізацію відмовлялася. Зрештою стала почуватися гірше і була доставлена до лікарні.

Держпродспоживслужба інформує: навіть ті гриби, що вважаються умовно їстівними, можуть спричинити отруєння, наслідки якого дорого обійдуться для здоров’я людини. Тому краще утриматися від їх вживання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар