На шумних сусідів кропивничани за тиждень поскаржилися 12 разів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

За тиждень до патрульної поліції Кропивницького надійшло 1047 викликів, 12 з яких – скарги на порушення тиші. Крім того, 19 повідомлень про погрозу фізичною розправою, 32 – сімейні сварки, 86 – конфліктні ситуації.

Про це інформує Перша електронна з посиланням на тижневий звіт роботи патрульної поліції.

Довідково: Найвідоміший нормативно-правовий акт, званий в народі «закон проти шуму» це Правила користування приміщеннями житлових будинків. Так от, відповідно до ст. 9 цих правил, в житлових будинках в будні з 22:00 до 8:00 заборонено голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, а з 21:00 до 08:00 забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом. У святкові та вихідні дні такі роботи проводити взагалі не можна. Хоча, якщо сусіди з прилеглих квартир дали свою згоду, то ремонтувати житло по вихідних та у свята можна. Однак при цьому необхідно буде дотримувати так званий «шумовий режим», оскільки він не повинен перевищувати 45 дБ.

Нормативно-правовий акт, що регулює суспільні відносини, пов’язані із захистом населення, в тому числі і від шуму, є Закон України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”. Згідно з його положеннями, громадяни мають право на безпечні для здоров’я та життя побут, відпочинок і навколишнє середовище. Стаття 24 цього Закону зобов’язує підприємства, установи та організації вживати заходів з недопущення перевищення рівнів шуму на так званих захищених об’єктах, в число яких входять житлові будинки та прибудинкові території. Допустимий рівень шуму встановлюється санітарними нормами і залежить від території і часу доби. В середньому для житлових будинків рівень шуму не повинен перевищувати 45-60 дБ.


Нагадаємо, учора, 19 листопада, близько 19:00 в одному з торговельних центрів на вулиці Пацаєва у Кропивницькому невідомий громадянин впустив дитину на підлогу, а потім виніс непритомну 3-річну дівчинку із супермаркету, навіть не надавши їй фахової медичної допомоги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар