ДП “Кіровоградтепло” має повернути у міський бюджет тримільйонний борг

Дочірнє підприємство ДП «Кіровоградтепло» не сплатило до бюджету міста Кропивницький 3,3 мільйона гривень. Прокуратура Кіровоградщини звернулася до суду з позовом про примусове стягнення коштів і її вимоги задовільнили у повному обсязі.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Йдеться про кошти, які ДП «Кіровоградтепло» товариства з обмеженою відповідальністю «Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії» заборгувало за правочином оренди цілісного майнового комплексу комунальної форми власності.

Варто зазначити, що сума заборгованості складає значну дохідну частину міського бюджету, недоотримання якої суттєво її ослаблює та може призвести до неможливості покриття постійних видатків.

Зважаючи на викладене, прокуратура області звернулась до суду з позовом про примусове стягнення з недобросовісного орендаря на користь Управління комунальної власності Кіровоградської міської ради зазначеної суми заборгованості.

Наразі, позовні вимоги прокуратури області задоволено в повному обсязі.

Нагадаємо, що через величезні борги кропивницьких теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України” у місті досі не розпочався опалювальний сезон. ВАТ “Кіровоградгаз” відмовляється подавати паливо на підприємства.

Зазначимо, що станом на 23 жовтня, тепло подається до 18 установ – 8 дитячих садочків, 4 школи та 6 лікарень. Під час запуску опалювального сезону у Кропивницькому виникли проблеми, серед яких аварія на котельні та відсутність газу у теплопостачальних підприємств.

Крім того, у Кропивницькому, на виконання рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке було прийнято 20 жовтня, 22 жовтня почали запуск котелень, які забезпечують подачу тепла у домівки містян та комунальні заклади.

Підставою для скликання позачергового засідання стали численні скарги від батьків дітей дошкільних навчальних закладів, пацієнтів медичних установ щодо недотримання санітарного температурного режиму в приміщеннях закладів соціально-культурної сфери Кропивницького.

Середньомісячна норма споживання теплової енергії у теплогенеруючого підприємства ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» підвищалася із 0,0247 Гкал/м.кв. до 0,02548 Гкал./м². Однак кількість абонентів підприємства скоротилася на 3911 одиниць.

А 12 вересня, члени виконкому міськради Кропивницького дозволили ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” списати з балансу застаріле орендоване обладнання, що є власністю територіальної громади. Загальна вартість списаного складає 7 350 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до ДП “Кіровоградтепло” має повернути у міський бюджет тримільйонний борг

  1. Думаем, что инфо про аварии – вранье Облгаза. Укр.Нафтогаз давно надо было переформатировать, сдирают (извините) с населения страны чуть ли не последние грошИ. Раньше обвиняли совместных Рос.-“попередников” владельцев Облгазов, теперь Облгаз настаивает на увеличении тарифа на газ (тепло)?? Премьер сказал, что этого не будет. Верим власти, или все-таки нет? В конце концов, есть Гос.аудит, пусть проверяет растраты и коррупцию в этих организациях. А у нас (граждан) опять “неожиданно” наступает зима…

Коментарі заборонені.