За свою “доброту” суддя з Кіровоградщини вимагала майже 4 тис. доларів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині прокуратура домоглась справедливого покарання для судді, обвинуваченій у отриманні неправомірної вигоди. У судовому порядку доведено, що суддя, за пособництва секретаря судового засідання, вимагала та отримала 3700 доларів США неправомірної вигоди за призначення максимально м’якого покарання двом підсудним у справі про незаконний обіг наркотиків.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області.

За результатом належного підтримання публічного обвинувачення процесуальним прокурором Новоукраїнської місцевої прокуратури колишню суддю Савранського районного суду Одеської області, викритій на отриманні валютного хабара, засуджено до 7 років позбавлення волі.

Вироком Ульяновського районного суду Кіровоградської області суддю визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, будь-яких дій з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна. Крім того, засудженій заборонено протягом 3-ох років займатися діяльністю, пов’язаною і здійсненням функції представника влади та відправленням правосуддя.

В свою чергу її пособницю засуджено до 5 років позбавлення років з конфіскацією всього належного їй майна та позбавленням права протягом року займати посади державної служби.

Вирок на даний час не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Варто зазначити, що у вказаному кримінальному провадженні вже було постановлено обвинувальний вирок у січні 2015 року. Проте, суд апеляційної інстанції, зважаючи на порушення процесуальних норм, повернув справу на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, 28 вересня, Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив під домашній арешт ймовірну спільницю Олени Берестовенко начальницю управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області Оксану Реву. Суд задовольнив скаргу захисту обвинуваченої і змінив їй міру запобіжного заходу із 60 днів арешту з можливістю виплати застави у розмірі 480 тис. грн на домашній арешт.

Крім того, Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення суду першої інстанції щодо заступниці начальника Гoловного Управлiння ДФС в областi Олени Берестовенко. Замість 128 тис. грн застави, яких було достатньо, щоб залишатися на волі, чиновницю взяли під варту на 48 діб прямо у залі суду і призначили вдвічі більшу заставу – 256 тис. грн.

Також на Кіровоградщині колишнього правоохоронця засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням спеціального звання – майор міліції. Слідством доведено, що він вимагав та отримав 7,5 тис. грн неправомірної вигоди за не притягнення особи до кримінальної відповідальності та позитивний розгляд питання про повернення вилученого транспортного засобу.

Ще двох працівників Кіровоградського райвідділу поліції на окружній дорозі міста затримали під час отримання частини хабара. Правоохоронці встановили, що начальник сектору карного розшуку та старший оперуповноважений вимагав тисячу доларів від кропивничанина, щоб нібито “відмазати” його від крадіжки.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України. Один із підозрюваних – заступник міністра оборони Ігор Павловський, який з 2003 до 2008 року був військовим комісаром Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату.

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському у вигляді цілодобового домашнього арешту та носіння електронного браслету.

Староста двох сіл Кіровоградського району підозрюється у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 9 тис грн і видачі неправдивих офіційних документів. Відповідно до матеріалів досудового розслідування за 9 тис грн чиновниця обіцяла й забезпечила прийняття сесією сільради позитивного рішення про виділення у власність земельної ділянки для розміщення газової заправної станції.

Працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області спільно зі слідчими слідчого Управління області викрито та задокументовано злочинну діяльність одного із керівників Управлінь Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Вже у Кропивницькому працівники Управління захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ НПУ при отриманні неправомірної вигоди в сумі 15000 грн затримали директора Кіровоградської філії Державного підприємства “Укрветсанзавод”. Керівник держпідприємства вимагав кошти за підписання договору купівлі-продажу та відпуск продукції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар