За стрілянину і рейдерство у Бережинці судитимуть 6 осіб

Прокуратурою Кіровоградської області в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом шахрайського заволодіння майном ТОВ «Нива 2010» (Кіровоградський район) встановлено особу причетну до вчинення протиправних дій. Крім того, за стрільбу у бік селян та працівників перед судом постануть 6 осіб.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

«Незважаючи на те, що останні встановленні власники, щодо яких наявні дані про реєстрацію корпоративних прав ТОВ «Нива 2010», набули їх на підставі декількох послідовних угод, у тому числі з використанням офшорних фірм, незаконні угоди та особу причетну до вчинення протиправних дій слідством встановлено. Підозрюваний у вчиненні рейдерського захоплення аграрного підприємства є представник фірми, на користь якої був підписаний договір дарування корпоративних прав», – розповів заступник прокурора області Андрій Рудницький.

За його словами на даний час вказаній особі готується повідомлення про підозру у підробленні документів, які подаються для проведення державної реєстрації та протиправному заволодінні майном підприємства (ч.1 ст.205-1 ч.3 ст. 206-2 ККУ).

Детально зупинився заступник прокурора області й на стані слідства у інших кримінальних справах, пов’язаних з спробами рейдерського захоплення ТОВ «Нива-2010».

«У двох кримінальних провадженнях по цьогорічним подіям на території спірного агропідприємства досудове слідство завершено. Мова йде про вчинення групою осіб хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї, що мало місце 23 травня та спроби захоплення території підприємства, що відбулася 26 червня.

По першій справі слідством встановлено, що група осіб, які уклали угоду з «новим» керівництвом агропідприємства про охорону товарно-матеріальних цінностей, здійснили з вогнепальної зброї ряд пострілів у бік селян та працівників, які висловлювали невдоволення зміною керівництва. Від таких злочинних дій двоє громадян отримали вогнепальні поранення в область плеча та кисті руки. За вчинення вказаних злочинних дій перед судом постануть 6 осіб.

Що стосується другого провадження. Завершено і слідство за фактом спроби захоплення території підприємства «Нива 2010», що відбулася 26 червня 2017 року. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України відносно 25 підозрюваних осіб скеровано до суду для розгляду по суті».

Насамкінець, він наголосив, що скоординована та якісна робота при розслідуванні справ вказаної категорії була і є пріоритетною для всіх правоохоронних органів регіону.


Нагадаємо, конфлікт навколо ТОВ “Нива-2010” триває вже декілька місяців. На територію підприємства приїхали нові власники з Дніпра і намагалися зайти до офісу, щоб приступити до управління фірмою. Вони заявили, що керівник ТОВ Микола Трибиненко сам продав їм більшу половину акцій фірми, а потім не допустив їх до приміщення.

Сам Трибиненко заявляє, що не продавав своє підприємство, а ці нові власники намагаються відібрати у нього бізнес рейдерським шляхом. На його захист стали місцеві мешканці.

23 травня, у Бережинці сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян.

Після цього була ще одна спроба нових власників зайти на підприємство, але люди відбили атаку молодиків, які прибули на трьох мікроавтобусах. Тоді поліція затримала 31 нападника.

27 червня, конфлікт навколо сільгосппідприємства у Бережинці набрав нових обертів. Представників внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”, які приїхали на заклик власника ТОВ “Нива-2010” Миколи Трибиненка та ветеранів АТО брутально затримали бійці спецпідрозділу поліції та Нацгвардії, помістили у автобус і намагалися вивезти у невідомому напрямку. Під час затримання постраждали також місцеві мешканці. Поліцейскі застосовували газ та вогнегасник.

Згодом, Мін’юст заблокував доступ до реєстру держреєстратору, який змінив дані про засновників ТОВ «Нива-2010», а прокуратура області почала розслідувати законність дій поліції під час затримання “Донбасу” у Бережинці.

2 липня весь урожай на 6 полях, що належать ТОВ “Нива-2010”, передали на відповідальне зберігання синам фермера Миколи Трибиненка – Ігорю та Олегу.

Пізніше комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення реєстратора і повернула 35% фермерського господарства «Нива-2010» співвласникам — родині Трибиненків, які були незаконно виключені з переліку засновників. Мін’юст також анулював свідоцтво про акредитацію реєстратору Володимиру Руденку, який незаконно переоформив агропідприємство «Нива-2010»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар