На Кіровоградщині п’яні офіцери охороняли склади з боєприпасами для ракет дальньої дії

Точка-У / джерело: wartime.org.ua

Командиру та заступнику командира однієї з військових частин на Кіровоградщині, яких 27 вересня виявили на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння, призначили покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 10 діб. На складах охорону яких вони забезпечували зберігається 4,5 тис тонн боєприпасів, зокрема, ракети до ракетного комплексу «Точка-У».
Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

Про пияцтво цих двох офіцерів ще 28 вересня під час брифінгу в Одесі повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“Хочу сказати одну річ, яка, напевно, викличе сенсацію. Учора в одній із частин на території України, на складах якої зберігаються ракетні вистріли для ракет “Точка-У”, військовою прокуратурою і військовою службою правопорядку було виявлено на місці несення служби двох старших офіцерів, які перебували у стані повного алкогольного сп’яніння. Вони охороняли і забезпечували охорону складів, на яких зберігалися реактивні постріли до ракет дальньої дії “Точки-У”, – повідомив Матіос.

Головний військовий прокурор також запевнив, що нетверезі командир частини та його заступник перебували саме на складі з боєприпасами.

У понеділок, 2 жовтня, Олександрівський районний суд Кіровоградської області, розглянувши адміністративні протоколи, складені військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону, виніс рішення стосовно командира та заступника командира однієї з військових частин на Кіровоградщині, що підпорядковується Центральному ракетно-артилерійському управлінню Збройних Сил України.

Установлено, що 27 вересня 2017 року вказані підполковники, перебували у стані алкогольного сп’яніння на робочому місці, де, крім іншого, зберігаються 4,5 тис тонн боєприпасів.

Завдяки невідкладному реагуванню військових прокурорів спільно зі співробітниками Військової служби правопорядку недобросовісних офіцерів було виявлено напідпитку в робочий час.

За наслідками судового розгляду протоколів, складених військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України 28.09.2017 за ч. 3 ст. 172-20 КУпАП вищевказаним офіцерам призначено покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 10 діб.

У якій саме військовій частині сталася ця подія, ні військова прокуратура, ні головний військовий прокурор зі зрозумілих причин не повідомили.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар