За “тиху” заміну підрядника забудовника на Кіровоградщині оштрафували на 33 680 грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© da.uz.ua

На замовника будівництва на Кіровоградщині накладено штраф у розмірі 33 680 грн за недостовірні дані в декларації про початок будівельних робіт з розміщення асортименту потужністю 50 тон на добу переробки молока. Під час перевірки встановлено, що будівельні роботи виконуються іншою підрядною організацією, а не тією, що була зазначена в поданій декларації про початок виконання будівельних робіт.

Інформує Перша електронна із посиланням на прес-службу ДАБІ України.

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області проведено планову перевірку дотримання вимог містобудівного законодавства під час виконання будівельних робіт на об’єкті з реконструкції молочного цеху з добудовою виробничих та адміністративно – побутових приміщень на території цілісно-майнового комплексу по вул. Східній, 12 в місті Благовіщенське.

Замовником виконання вказаних робіт виступає ТОВ «ДС-ГРУП», а підрядною організацією ТОВ «УкрбудРеставрація».

Роботи проводились з метою розміщення асортименту потужністю 50 тон на добу переробки молока.

Під час перевірки встановлено, що будівельні роботи виконуються іншою підрядною організацією, а не тою, що була зазначена в поданій декларації про початок виконання будівельних робіт.

Замовником не було подано до Управління  інформацію про зміну генерального підрядника, як це передбачено чинним законодавством.

У зв’язку з цим правопорушника притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 33 680 грн.

Нагадаємо, на початку липня під час перевірки об’єкту «Капітальний ремонт будівлі стаціонарного відділення для постійного проживання Територіального центру соціального обслуговування за адресою: Знам’янський район, с. Дмитрівка, вул. Нечаєва, 50» встановлено, що підрядником порушено порядок ведення виконавчої документації на будівництво.

Пізніше, наприкінці липня, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність дій Держархбудінспекції у Кіровоградській області щодо накладення штрафу на замовника будівництва торгового центру в місті Мала Виска. Таким чином, правопорушнику доведеться сплатити штраф у подвійному розмірі – 20 400 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар