Через затримання одного зі столичних керівників в управлінні поліції охорони Кіровоградщини проводили обшук

Слідчі Генпрокуратури спільно з СБУ та Нацполіцією проводять обшуки в приміщенні Кіровоградского обласного управління Департаменту поліції охорони України. Комплекс слідчих та розшукових дій проводиться через затримання заступника начальника управління логістики – начальника відділу ресурсного забезпечення Державної поліції охорони України Національної поліції України, який вимагав та отримував щомісячно «данину» у вигляді талонів на пальне від підпорядкованих працівників регіональних управлінь ДПО НП України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Генпрокуратура інформує, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затримано заступника начальника управління логістики – начальника відділу ресурсного забезпечення Державної поліції охорони України Національної поліції України, який вимагав та отримував щомісячно «данину» у вигляді талонів на пальне від підпорядкованих працівників регіональних управлінь ДПО НП України.

Затримання проведене в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади).

Установлено, що заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту поліції охорони щомісячно вимагав та отримував від працівників різних регіональних підрозділів поліції неправомірну вигоду в вигляді талонів на пальне, за невтручання у процедуру проведення тендерних торгів із закупівлі пального.

Під час одержання чергових щомісячних відправлень через поштово-логістичні центри від одного з регіональних підрозділів поліції вказану особу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Крім того, досудовим розслідуванням установлено та задокументовано аналогічні факти отримання неправомірної вигоди, які мають місце і від інших обласних Управлінь поліції охорони України.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення винних осіб до відповідальності.

Тривають обшуки в адміністративних приміщеннях Департаменту поліції охорони України та восьми обласних її управліннях (Закарпатській, Одеській, Черкаській, Рівненській, Дніпропетровській Сумській, Запорізькій та Кіровоградській областях), за місцем проживання осіб, причетних до вчинення злочину, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар