Перелетів із міста до села: над Балаклією обстріляли літак під кермуванням кропивничанина

«Нарп-1» - Ілюстрація

У Балаклії на Харківщині військові відкрили вогонь по літаку, який незаконно пролітав над військовою частиною. Кермачем виявився 38-річний житель Кропивницького. Як з’ясувалося згодом, чоловік порушив правила безпеки під час польотів. 

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу Патрульної поліції Харківщини.

Днями над військовою частиною в місті Балаклія без попередження пролетів невідомий об’єкт. Військовослужбовці зробили в його бік постріли з автоматичної зброї, після чого об’єкт полетів в бік місцевого села.

Пізніше поліція з’ясувала, що над військовою частиною пролітав літак «Нарп-1», яким керував 38-річний мешканець Кропивницького. Він намагався перелетіти з одного міста до села:

“Керуючи літаком «Нарп-1», під час перельоту з Нової Водолаги Харківської області до селища Вишневе Балаклійського району, порушив правила безпеки під час польотів та пролетів над територією військової частини”, – йдеться у повідомленні поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України.

Довідка:

НАРП-1 — український надлегкий багатоцільовий одномоторний літак. У березні 2002 року літак пройшов сертифікацію в Україні.

Для сільськогосподарських робіт (боротьба з шкідниками, внесення добрив). 

Варіанти використання: первинне навчання пілотів і тренувальні польоти, прогулочні польоти; патрулювання; моніторинг; аеровізуальне спостереження, фото-відеозйомка.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар