Прокуратура розслідує законність дій поліції під час затримання “Донбасу” у Бережинці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Прокуратурою Кіровоградської області розпочато розслідування за фактом перевищення повноважень службовими особами Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, спеціального підрозділу Національної поліції «КОРД» та Національної гвардії України під час забезпечення вчора, 27 червня 2017 року, громадського порядку у с. Бережинка Кіровоградського району.

Як повідомили Першій електронній у прес-службі прокуратури Кіровоградської області, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України.
У рамках досудового розслідування встановлено, що працівниками поліції та нацгвардійцями проводилися заходи щодо забезпечення правопорядку навколо спірного майна агропідприємства у с. Бережинка та виявлено на території агропідприємства представників громадської організації «Внутрішній корпус батальйону Донбас».
В ході з’ясування поліцією дійсної мети прибуття та законності дій цих осіб, якими на той момент не було надано будь-яких угод на здійснення охоронної діяльності та підтвердження власних повноважень, підстав перебування їх на території підприємства, виникла сутичка між правоохоронцями та представниками громадської організації. В результаті сутички поліцейськими було застосовано фізичний вплив та спричинено тілесні ушкодження декільком особам.
Наразі слідчими прокуратури проводяться необхідні першочергові слідчі дії, по всім фактам заподіяння тілесних ушкоджень призначено судово-медичні експертизи.
Досудове розслідування триває та перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
Усі матеріали за темою тут.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Прокуратура розслідує законність дій поліції під час затримання “Донбасу” у Бережинці

  1. Подача новини виглядає заангажованою. А хто бачив тих працівників поліції??? Були люди у поліцейській формі без єдиної ознаки приналежності до того чи іншого підрозділу, ніхто з них не пред’являв посвідчення і не представлявся, – одним словом БАНДА.

  2. Дивовижно: “космонавти” Кондрашенка били не лише ветеранів “Донбасу”, – але й місцевих жителів. Вся Україна бачила на відео те, чого не хоче бачити місцева прокуратура. Чому цю справу розслідує саме прокуратура Кропивницького, а не прокуратура іншої області чи навіть Генпрокуратура?

Коментарі заборонені.